Deze zomer wordt het heerlijk ravotten in nieuw speelbos van Glabbeek

12 juni 2021 | 15u10 | Gepost door rik.poulman@te…
speelbos
Vanaf vandaag kan de Glabbeekse jeugd zich uitleven in het nieuw gemeentelijk speelbos in deelgemeente Zuurbemde. Het domein is bijna 2 ha groot. Leden van de kindergemeenteraad kozen de speeltoestellen uit.

Voor de inrichting van een speelbos liet de gemeente haar oog vallen op dit stukje natuur. “Het bos is gemakkelijk te bereiken”, zegt Jeugdschepen Hilde Holsbeeks (Dorspartij). “Aan de voorzijde is er een parking met een graskiezel-zone voor auto’s en een fietsenstalling. De inkom van het speelbos bestaat uit een wilgentakkendam met een tunnel. Een wandelpad van 0,5 km zorgt ervoor dat het speelbos ook toegankelijk is voor minder mobiele personen. In het speelbos vind je een stammenparcours, stapstammen, kampaanzetten en een picknickzone.”

De komende weken worden er ook nog een boomhut, tipi’s in takkenhout, zitpaddenstoelen en uitkijkstoelen met zicht op de Velpevallei geplaatst. De aankoop van het bos en de inrichting tot speelbos bedraagt € 70.000.

Lees verder onder de foto

speelbos2

Schepen Holsbeeks: “Wij kozen als locatie ook bewust voor Zuurbemde, omdat het de enige deelgemeente was zonder speeltuin. De regels zijn er heel eenvoudig: het speelbos is gratis toegankelijk elke dag van bij zonsopgang tot zonsondergang. Honden moeten er aan de leiband en we rekenen erop dat elke bezoeker het bos netjes achterlaat. Meer dan ooit investeren we in een kindvriendelijk dorp en met ons ambitieus jeugdbeleid willen we uiterlijk in 2024 het label van kindvriendelijke gemeente verwerven.”

Lees meer over