Burgemeester tevreden nu ombudsman VRT reageert op foute informatie: "Ik hoef niemands scalp maar juist is juist"

Water Glabbeek
Glabbeeks burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) is tevreden nu de ombudsman van de VRT een rechtzetting publiceerde nadat hij een klacht had ingediend in verband met de berichtgeving rond de wateroverlast vorige week.

In het radionieuws werd vrijdag 18 juli melding gemaakt van de modderstroom en wateroverlast in enkele deelgemeenten van Glabbeek, na het onweer dat er donderdagnacht uitbarstte, en dat er daar geen gemeentelijke diensten of brandweer te zien waren om de getroffen inwoners te helpen. 

Reekmans weerlegde dit met bewijzen en stuurde een klachtenbrief aan de ombudsman. Op de site schrijft de ombudsman dat de betrokken journalist volhoudt geen hulpdiensten gezien te hebben wanneer hij ter plaatse was op vrijdag rond 10 uur maar dat uit het logboek, volgens de burgemeester, blijkt dat de gemeentelijke- en hulpdiensten er al aanwezig waren om 5.30 ’s ochtends en dit in de 5 getroffen straten in Attenrode-Wever en Glabbeek. “Het radionieuws heeft nooit willen beweren dat de gemeentelijke diensten of de brandweer geen inspanningen zouden hebben geleverd, alleen dat de nood zo groot was, dat niet iedereen onmiddellijk kon geholpen worden”, besluit de ombudsman het bericht. 

"Hoef geen scalp maar waarheid heeft zijn rechten"

De burgemeester is tevreden dat de VRT de klacht onmiddellijk onderzocht en correct reageerde, ook al is hij het nog steeds niet volledig eens met hun visie. “Ze hebben meteen correct gereageerd en de zaak onderzocht, dat pleit voor de openbare omroep want ze hadden ook rond de pot kunnen draaien en dat deden ze niet, wel integendeel ze ondernamen actie. Anderzijds hebben onze gemeentelijke diensten de journalist zien rondlopen en was de overlast niet in deelgemeente Kapellen maar in Attenrode-Wever en Glabbeek. Ik hoef beslist geen scalp hoor maar ik wilde toch even laten voelen dat zoiets niet kan, de waarheid heeft zijn rechten.”

Lees meer over