Burgemeester Reekmans langer out dan verwacht: "Het is gelukkig geen vleesetende bacterie"

Reekmans CO2-meters
Burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) van Glabbeek werd opnieuw opgenomen in het ziekenhuis. Hij kampt al een poosje met een bacterie. "Voor alle duidelijkheid het gaat niet om een vleesetende bacterie maar ik ben er wel echt ziek van. Mijn telefoon staat op stil en ik doe mijn laptop amper open, wie mij kent, weet dat dit niet mijn gewoonte is."

Eerder liet Reekmans, via zijn sociale media weten, dat hij even out was voor een operatie en zijn taak werd overgenomen door waarnemend burgemeester Kris Vanwinkelen (Dorpspartij), iedereen dacht toen nog dat het om een doordeweekse ingreep ging, niets was minder waar. "Ik was  in de zetel in slaap gevallen  en toen ik wakker werd, voelde ik me echt niet goed, de koorts liep op tot om en bij de 40 graden, ik wist meteen dat dit niet ok was, ik kon enkel van de zetel naar mijn bed kruipen en omgekeerd. De pijn zat vooral in mijn bil waardoor ik mij amper kon bukken of kon stappen. Ik kon geen kous aandoen en werd 10 keer per nacht wakker van de pijn. Ik had enkele jaren geleden al eens een vergelijkbaar infectie door een wonde aan mijn voet gehad, toen kwam ik ook in het ziekenhuis terecht voor een baxter met antibiotica maar toen konden ze daar perfect een cultuur van kweken en de juiste antibiotica voor maken, nu lukte dat niet omdat de infectie in het weefsel van mijn bil was ontstaan door een inspuiting."

Geen vleesetende bacterie

De burgervader werd aangevallen door een bacterie die wel behoort tot de familie van de zogenaamde vleesetende bacterie maar in zijn geval gaat het niet om die variant. "Die vleesetende bacterie valt je weefsel aan, deze de bloedbaan. Dat zorgt voor een bloedinfectie en ook dat kan levensbedreigend zijn, dat is het in mijn geval gelukkig niet. "

Even ging het ook beter en leek de genezing nabij maar toen herviel de burgemeester. "Ik kreeg weer hoge koorts en zag me genoodzaakt naar het ziekenhuis te gaan. Afgelopen dinsdag werd ik opgenomen in het UZ in Leuven. Ik slaap nog altijd slecht maar gelukkig is het niet levensbedreigend."

Eigenlijk heeft Reekmans pech gehad want de problemen begonnen met een klein wondje waardoor er een soort bloedvergiftiging ontstond. "Ze proberen nu al een vijfde antibiotica, indien het niet opgelost geraakt dringt een operatie zich op. Niemand weet hoe lang dit nog gaat duren, ik kan dus niet functioneren en dat is voor mij de grootst mogelijke marteling."

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play

Lees meer over