Burgemeester en schepen Glabbeek starten samen commerciële onderneming

Reekmans & Struys
Wanneer twee ondernemers met jarenlange ervaring in bedrijfstakken met gemeenschappelijke raakvlakken besluiten samen te gaan, kan daar iets moois uit groeien. Dat gebeurt nu in Glabbeek. Daar lieert Peter Reekmans zijn ramenbedrijf aan het schilders- en interieurbedrijf van Tom Struys. De twee hebben nog meer gemeenschappelijke interesses. De ene is er burgemeester, de andere middenstandsschepen. Hun nieuwe bedrijf krijgt een stek op de nieuwe commerciële stek aan de Spar.

“Onder Dorpspartijbeleid gebeurt het bestuur van de gemeente Glabbeek al sinds 2013 op een heel andere manier dan in vele andere gemeenten”, vertelt burgemeester-ondernemer Peter Reekmans (Dorpspartij). “Wij zijn team die de gemeente als een bedrijf geleid. Dit is ook logisch als je weet dat zowel ikzelf als meerdere van de schepenen en gemeenteraadsleden van de Dorpspartij ook échte ondernemers zijn.”

Het is dan ook geen toeval dat de burgemeester samen met middenstandschepen en ondernemer Tom Struys (Dorpspartij) een nieuw bedrijf heeft opgericht. Reekmans runt intussen al 24 jaren zijn ramenbedrijf en Tom Struys is ook al ruim 30 jaar actief met zijn schilders- en interieurbedrijf. Samen starten ze nu met C Store BV een nieuw bedrijf van (raam)decoratie en nemen ze eind dit jaar hun intrek in een nieuw handelspand op de commerciële site aan de SPAR in Glabbeek.

Reekmans: “Je hebt nog maar weinig gemeentebesturen zoals in Glabbeek die er echt in slagen om een gemeente financieel doordacht zoals een bedrijf te besturen. Bovendien beschouwen we onze inwoners ook als onze klanten die voor hun gemeentebelastingen recht hebben op een goede dienstverlening. Want als ik eerlijk ben, dan ben ik inderdaad geen politicus maar vooral een ondernemer die als burgemeester maar één doel heeft, Glabbeek mooier achterlaten dan dat ik het gekregen heb.”

“Zelf ben ik eerder toevallig in de gemeentepolitiek gestapt”, voegt Tom Struys eraan toe. De Dorpspartij steunde ik al van bij de oprichting, maar pas in 2018 deed ik mee aan de gemeenteraadsverkiezingen vanuit een ondersteunende rol. Door mijn enorm groot aantal voorkeurstemmen werd ik meteen schepen. Omdat ik meeste mensen van de Dorpspartij al heel goed kende en vooral de ondernemingszin van ons team zag, gaf dit me de smaak om mee te helpen verder bouwen aan onze gemeente. Ik ging de uitdaging aan en werd schepen van middenstand, patrimonium, cultuur, bibliotheek en OCMW. Bevoegdheden die me heel goed liggen vanuit mijn achtergrond als ondernemer. De burgemeester kan ik al sinds mijn tienerjaren, maar leerde hem pas echt goed kennen door intens met hem samen te werken.”

Door samen te besturen kwam de echte klik er. Het wederzijds vertrouwen is groot en bijgevolg was het maar een kleine stap om samen een bedrijf te beginnen. Tom Struys runt met zijn broer al jaren het familiaal schildersbedrijf Struys en co en verkocht ook al raamdecoratie. Door de krachten nu te bundelen in een nieuw bedrijf, delen ze niet alleen heel wat kosten, maar raamdecoratie is vooral een verlengde van hun andere bedrijven. Bij ramen en schilderwerken hoort nu eenmaal vaak nieuwe raamdecoratie. Het is een win-win voor de eigen bedrijven. Tegelijk kunnen klanten via het nieuw bedrijf ook een totaalpakket aankopen.”

Lees meer over