2 extra leerjaren voor zeven dagen in quarantaine

School Glabbeek

Nadat gisteren het derde leerjaar van de school in Bunsbeek al door de burgemeester in quarantaine werd geplaatst, werden er donderdag 18 november 2 extra jaren gesloten voor zeven dagen. Het gaat om het zesde leerjaar van de school in Bunsbeek en het zesde leerjaar van de school in Glabbeek.

Volgens de geldende regels moet een noodremprocedure opgestart worden zodra er vier besmette leerlingen in een klas zijn. “Dat houdt in dat een klas dan gedurende zeven dagen gesloten wordt en de leerlingen in quarantaine moeten”, legt burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) uit.

Douches en kleedkamers dicht in sportinfrastructuren

Omdat ze in Glabbeek vast hebben gesteld dat er een link is tussen de stijgende besmettingen in de scholen en de buitenschoolse sportactiviteiten worden de kleedkamers en douches in alle sportinfrastructuren tijdelijk gesloten. “Omdat er in de kleedkamers en douches van sportinfrastructuur de afstandsregels onmogelijk te respecteren zijn en het moeilijk is om er permanente ventilatie te verzekeren is dit een dringende maatregel die we namen in overleg met de gouverneur. De gemeentelijke crisiscel, onder leiding van de burgemeester ,volgt de situatie in elke school nauwlettend op en blijft waakzaam voor het stijgende aantal besmettingen in Glabbeek.

Lees meer over