Zomerbuurderij gaat op 7 juli van start

Buurderij
Op 7 juli gaat in Geetbets de eerste Zomerbuurderij door, zeg maar een lokale markt waar je verse groenten, fruit, brood, zuivel en vlees rechtstreeks van bij de boer kan kopen. Omdat die dag ook de dorpelingenkoers in Hogen doorgaat, verhuist de buurderij eenmalig naar de speelplaats van de Vrije Basisschool Te Velde in Hogen.

Sinds november 2020 kent de gemeente haar eigen buurderij in het Parochiecentrum Hogen. Elke woensdag kan je er, tussen 18.30 uur en 20 uur, terecht.

Producten kan je vooraf bestellen maar je kan ook ter plaatse kiezen en kopen.  Vlees, zuivel en groenten bestel je sowieso best op voorhand, op die manier voorkom je dat producenten te veel oogsten of klaarmaken.

Via http://www.boerenburen.be kan je een account aanmaken en kan je bestellen en meteen ook betalen. Je bestelling moet je ten laatste plaatsen tegen maandag om middernacht. Een overzicht van alle lokale producten vind je op dezelfde website. Je kan kiezen uit appelsappen, aardbeien, bier en schuimwijn, lamsvlees, varkensvlees, melk en zuivelproducten, rundsvlees, speculaas, ambachtelijk brood en gebak en vers hoeve-ijs.

Door de coronamaatregelen stonden de voorbije maanden de producten klaar in bakken en waren net alle producenten aanwezig. Omdat de buurderij nu buiten wordt georganiseerd maakt de organisatie zich sterk dat de  meeste producenten er deze editie wel bij zullen zijn en ook ter plaatse zullen verkopen. 

 

Lees meer over