Werken collector Oude Spoorweg – Glabbeekstraat in Geetbets

8 december 2020 | 14u57 | Gepost door rik.poulman@te…
waterzuivering
Aquafin wil het afvalwater van ongeveer 1.200 inwoners uit Zoutleeuw en Geetbets dat nu nog rechtstreeks in de Roelbeek en de plaatselijke waterlopen belandt, aansluiten op het rioleringsnet.

Om dit te realiseren, zal Aquafin vanaf het kruispunt Glabbeekstraat-Boomgaardstraat een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen richting Spoorwegstraat. Dit betekent dat het afvalwater gescheiden van het regenwater zal worden opvangen. Het afvalwater zal uiteindelijk terecht komen in de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Geetbets. Het propere regenwater wordt aangesloten op de bestaande grachten, die op vraag van de provincie worden aangepast als buffergrachten.

De werken zullen ingrijpend zijn. De Glabbeekstraat zal volledig heringericht worden en de gemeente Geetbets participeert mee in de aanleg van nieuwe fietspaden. Om de nodige wettelijke ruimte te creëren, zijn hiertoe op heel wat percelen innemingen nodig. De onderhandelingen daarvoor zitten in een eindfase. Het studiebureau legt ook de laatste hand aan de opmaak van het omgevingsvergunningsdossier en de uitvoeringsplannen. Vervolgens kan het project in aanbesteding gaan en is de start van de werken voorzien in de loop van 2021 waarbij een volledig gefaseerde aanpak voorzien wordt. Van zodra de aannemer gekend is, zal er nog een infovergadering plaatsvinden voor de inwoners langsheen het traject om de werkwijze van de aannemer en de fasering toe te lichten.

Lees meer over