Trouwfeest stilgelegd in Rummen

kasteel Hoen
Zaterdagavond heeft de politiezone Hageland een trouwfeest in het kasteel van Hoen in deelgemeente Rummen van Geetbets stilgelegd. Een alerte voorbijganger verwittigde de politie nadat hij verschillende personen had zien toekomen.

Een 50-tal personen nam deel aan het feest. Toen de politie toekwam, zijn enkele personen kunnen ontkomen. Of zij ook aan een boete ontsnappen is een andere zaak. De nummerplaten van hun wagens werden genoteerd. De andere aanwezigen werden ter plaatse betrapt, waaronder ook het pas getrouwde stel. Zij mogen zich allemaal aan een fikse boete verwachten.

Zowel de organisatoren van het trouwfeest als de uitbater van de feestzaal, kunnen zich aan een boete van € 4.000 verwachten. Voor de andere personen bedraagt de boete € 250.

Volgens politiezone Hageland waren verschillende aanwezigen afkomstig uit het Luikse en anderen zelfs uit Frankrijk.

De kasteelhoeve van Hoen dateert uit de 17de eeuw. In 1995 werd ze beschermd als monument. Na jaren van leegstand en verval werd de kasteelhoeve enkele jaren geleden omgetoverd tot een prachtige feestzaal.

Een aardige voetnoot voor romantici: er bestaat een vermoeden dat het kasteel pastoor P.H. Creten in 1863 inspireerde om zijn roman “De zot” te schrijven, een verhaal over de zoon van een kasteelheer die verliefd wordt op de dochter van gewone volksmensen. Een tijdloos thema.

Lees meer over