Tankslag in Geetbets

4 januari 2021 | 07u48 | Gepost door rik.poulman@te…
Stookolietank
Om meteen iedereen gerust te stellen: WO III is niet uitgebroken. De gemeente Geetbets kondigt aan dat ze participeert in een samen-aankoop project van Interleuven voor het verwijderen of opvullen van stookolietanks.

Oude buiten gebruik gestelde stookolietanks kunnen vroeg of laat beginnen lekken. Daardoor kan ernstige vervuiling van de bodem of het grondwater ontstaan. Lege stookolietanks bevatten immers nog stookolieresten. De kosten voor de sanering dreigen dan vaak hoog op te lopen.

Om de kosten voor het verwijderen of opvullen van zulke stookolietanks te drukken, zal een tankslag worden georganiseerd in Geetbets en dit in samenwerking met een 8-tal andere gemeenten. Voor onze regio zijn dat Haacht, Hoegaarden en Tremelo. Door de gezamenlijke prijsvraag voor een groot aantal tanksaneringen kan allicht een betere prijs bedongen worden, rekening houdend met de kwaliteit van het geleverde werk.

Wie hiervoor interesse heeft, kan dit aangeven op het invulformulier via volgende link https://extranet.interleuven.be/tankslag20-21. Het invullen van het formulier verbindt je niet tot een contract. Indien je niet beschikt over internet, dan kan je contact opnemen met de dienst Omgeving via het nummer 011 58 65 62.

Er wordt een werkgroep samengesteld uit inwoners van verschillende gemeenten die beslissen welke aannemer of firma deze opdrachten mag uitvoeren. Geïnteresseerden kunnen dit aangeven op het invulformulier. Ze worden in februari gecontacteerd voor een eerste bijeenkomst van de werkgroep.

Lees meer over