Jubilerende componist Paul Pans voor het eerst met soloalbum

27 september 2021 | 20u11 | Gepost door rik.poulman@te…
Paul Pans2
Vijftig jaar lang was componist, auteur en producer Paul Pans de stille kracht en toeverlaat voor tientallen bekende en minder bekende Vlaamse artiesten. Om zijn gouden carrière te vieren, trakteerde de man uit Geetbets die leeft voor zijn muziek, zichzelf om een eerste soloalbum met 18 eigen Nederlandstalige nummers.

“Wijlen Harry Herman zong het eerste liedje ooit dat van mij op vinyl verscheen ”, herinnert Paul zich. “Die jongen had het echt in zich, maar is helaas heel jong gestorven aan een ongeneeslijke ziekte.” Sinds die eerste plaat ging het voor Paul in sneltreinvaart en vonden steeds meer artiesten de weg naar de minzame componist. Het zijn bekende namen als Ann Christy, Barbara en Marc Dex, The Classic Illustration, Joe Harris, Jimmy Frey, Paul Severs, Will Ferdy, Jacques Raymond, Ingriani, Mieke, Bobby Prins, Danny Fabry, Guy Neve, Phil Kevin, Kris Struyven, Elsy M, maar ook de Fransman Christian Delagrange, Joe Ames  uit de USA. Het is slechts een greep uit zovele namen.

Paul Pans: “Voor mijn 50-jarig jubileum breng ik op 1 oktober een full-CD uit met daarop 18 Nederlandstalige liedjes in de meest uiteenlopende genres, van pop tot jazzy-nummers, schlagers, reggae, rock 'n roll, ballades enz... Voor ieder wat wils en erg tijdloos. Sommige nummers circuleren al een tijdje op Spotify. Voor deze feestelijke gelegenheid zong Paul alle liedjes zelf in.”

Het album met de 18 liedjes kost slechts € 10. Informatie over de CD, zijn werk en zijn carrière als componist vind je op Pauls website www.paulpans.be of via e-mail: paulpans@hotmail.com.

Lees meer over