Hinder niet te vermijden bij rioleringswerken in Geetbets

rioleringswerken
Rioolbeheerder Fluvius en de gemeente Geetbets starten over enkele weken met de aanleg van een gescheden rioleringsstelsel in enkele straten van de gemeente. Tegelijk komen er ook nieuwe en veilige fietspaden in de Biesemstraat.

“Wij plannen wegenis- en rioleringswerken langsheen de Biesemstraat, het gedeelte tussen de Leeuwbeekstraat en de grens met Herk-de-Stad, de Diepenpoelstraat, de Bruinenveldweg, de Titerveldweg en enkele zijtakjes van de Leeuwbeekstraat”, verduidelijkt Roland Strouven, schepen van Openbare Werken. Er wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd voor afvalwater en hemelwater. Bovendien wordt ook de wegenis vernieuwd en leggen we in de Biesemstraat veilige fietspaden aan. Dit project is een verlengstuk van het eerste gedeelte van de Biesemstraat dat recent werd aangelegd.”

Deze fietspaden liggen op het recreatieve fietsroutenetwerk en worden aangelegd volgens de richtlijnen van de Provincie. Daarenboven investeert de gemeente in de modernisering van het openbare verlichtingsnet in voornoemde. Het bovengrondse net wordt ondergronds gebracht en bovendien kiest de gemeente voor energiezuinige LED-verlichting.

De weg- en rioleringswerken zullen opgesplitst worden in meerdere fasen. De aanleg van de nutsleidingen zal deels vooraf en deels na de aanleg van de riolering gebeuren. De aanvang van deze werken is ingepland na het bouwverlof van 2021.De aanleg van de nutsleidingen is reeds gestart in de Diepenpoelstraat begin juni 2021.

Roland Strouven: “Deze werken brengen hinder met zich mee. Plaatselijk verkeer zal mogelijk zijn. Doorgaand verkeer zal via een omleiding rond de werken geleid worden.”

Lees meer over