Ferme uitbreiding van buurthuis Grazen

4 maart 2021 | 16u11 | Gepost door rik.poulman@te…
Jo Roggen
De gemeenteraad van Geetbets zette het licht op groen voor een herwaardering van het buurthuis Grazen. Met een budget van over het half miljoen euro mag wel een en ander worden verwacht.

“Concreet zal de site rond het buurthuis in Grazen binnenkort een heuse upgrade krijgen”, zegt burgemeester Jo Roggen. “Het buurthuis zal uitgebreid worden met een keuken en vernieuwd sanitair. Binnen de extra uitbreiding is er ook ruimte voor een foyer. Het café zal worden opengetrokken naar deze foyer, waardoor er aanzienlijk meer ruimte zal worden gecreëerd. Hierdoor zal de beweegruimte tijdens de pauze bij activiteiten worden vergroot en een overvol café kunnen worden vermeden. Het buurthuis zal na de uitbreiding uitermate geschikt zijn voor feesten en/of recepties.”

Naast de bouw van de keuken, foyer en sanitaire blok, zal ook de buitenruimte worden aangepakt. Aan de zaal komt een aangename ‘binnentuin’ en rond de site wordt ook gedacht aan een parking en een speeltuintje. Achteraan komt er ook een kleine uitbreiding die ruimte biedt aan een artiestenruimte met rechtstreekse toegang tot het podium en opslagruimte.

Het totale project wordt geraamd op € 545.175,39 waarvan € 156.884 subsidies binnen Leader Hageland.

Lees meer over