En wat dacht je van een maaltijdbox met eigen streekproducten?

17 november 2021 | 13u40 | Gepost door rik.poulman@te…
buurderij

Vanaf deze week kan je bij Buurderij Geetbets de ‘Oere noen tussen Gete en Velpe’-maaltijdboxen bestellen, een initiatief om lokale producten te promoten maar even goed om inwoners te sensibiliseren.

Toch even verduidelijken voor wie niet zo goed thuis is in streektaal: oere noen betekent simpelweg in deze regio uw middagmaal.

“Dagelijks zien we gelijkaardige Nederlandse initiatieven door onze gemeentes rijden en wij vroegen ons af waarom we dit hier zelf niet lanceren om de korte keten te promoten?”, verduidelijken Katrien Weckx en Martine Kinnart, de twee dames die het initiatief bedachten. “ Het idee leefde al bij een aantal lokale landbouwers. Het is een feit dat mensen tegenwoordig niet meer weten waar hun voedsel vandaan komt, hoe hard de lokale landbouwer moet werken en dat hun producten eigenlijk heel dichtbij worden geproduceerd. “We willen dus met dit project niet alleen de korte keten promoten maar ook onze inwoners sensibiliseren. Heerlijk voedsel is vaak lokaal beschikbaar.

Veel enthousiasme

Martine en Katrien: “Toen wij een projectoproep deden in de Provinciale Landbouwkamer, waar alle landbouwers uit de TGV-gemeentes (Geetbets, Linter, Kortenaken, Zoutleeuw) op werden uitgenodigd, was er alvast heel veel enthousiasme. Natuurlijk is het nu ook belangrijk om een platform te kunnen aanbieden voor deze producenten. Daarom kunnen ze hun producten brengen naar De Winning in Kortenaken. Daar zullen de boxen worden samengesteld.”

Een bestelling kan je doorgeven via het bestelformulier dat je vindt op de facebookpagina van buurboerderij Geetbets of via mail naar buurderijgeetbets@gmail.com.

Je kan de box op woensdag 1 december afhalen tussen 18.30 en 20 uur op volgende plaatsen: Geetbets – buurderij Hogenstraat 103Geetbets, Duroc De Riegel, Diestsestraat 53 Kortenaken, Melkerhei, Heidestraat 163 Linter en Scholierenhoeve Vanhees, Tiensestraat 26 Zoutleeuw.

(Laurien Holsbeeks)

Lees meer over