Burgemeester Geetbets adviseert om zandzakjes nog niet op te ruimen

zandzakjes
Zitten we volgend weekend opnieuw in de miserie? Weervoorspellers geven aan dat er dit weekend mogelijk opnieuw intens onweer kan losbarsten. Burgemeester Jo Roggen (Open VDL) van Geetbets roept daarom zijn inwoners op om te wachten met het opruimen van zandzakjes.

Van zodra de weersvoorspellingen terug beter zijn, zullen er op een aantal locaties in elke deelgemeente paletten worden geplaatst waarop inwoners de zandzakjes die ze niet meer nodig hebben, kunnen deponeren. Verdere communicatie hierover zal in de loop van volgende week nog gebeuren. Wie het wenst kan de zandzakjes behouden voor mogelijk onheil in de toekomst.

Intussen doet het gemeentebestuur een oproep naar vrijwilligers voor het vullen van zandzakjes op vrijdag 23 juli vanaf 9 u. als preventiemaatregel voor het geval er toch opnieuw wateroverlast zou ontstaan. Meteorologen wijzer erop dat zomeronweders over het algemeen hevig maar kortstondig zijn en over het algemeen voor geen al te grote last zorgen, maar omdat de grond nog steeds helemaal verzadigd is, kan een zware plensbui toch opnieuw voor wateroverlast zorgen. In overleg met de brandweer zal het gemeentebestuur de nodige voorbereidingen treffen en zorgen dat er een nieuwe grote voorraad zandzakjes beschikbaar is.

Vrijwilligers die graag een handje willen helpen om zandzakjes te vullen, mogen zich op aanmelden aan de gemeenteloods, gelegen aan het containerpark achter het Stationsplein, Steenstraat 20 in Geetbets.

Lees meer over