Voortaan ravotten kinderen in de Ravotburcht in Diestse Halve Maan

Halve Maan
In het provinciedomein De Halve Maan in Diest werd dit weekend een nieuw speellandschap officieel geopend. Ravotburcht is de nieuwe naam en vervangt Klimwoud Marsianenland dat, na 19 jaar dienst, versleten was.

“De nieuwe speeltuin bevordert samenspel maar geeft ook ruimte aan de beleving en fantasie van elk kind. De speeltuin is voor iedereen toegankelijk, voor mensen met een beperking is er een rolstoel-carrousel. We hebben ook gedacht aan de wachtende ouders of begeleiders want voor hen zijn er voldoende zitplekken”, zegt gedeputeerde voor de Provinciedomeinen Ann Schevenels (Open Vld)

Het hoogtepunt van de speeltuin is de citadel die vanuit heel wat manieren, zoals de zandvlakte, de ophaalbrug, het wachtershuis en de netbrug, kan worden bereikt. ​De hoogste toren met tunnelglijbaan is dan weer de blikvanger van het geheel.

“De krachtlijnen van het project zijn de combinatie van speelwaarde, de interactie met het terrein en het versterken van het speelse karakter. In deze vesting of beschermde ruimte staan beleving, avontuur en fantasie in de natuur centraal.” 

Lees verder onder de foto. 

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play
Halve Maan
Foto: Provincie Vlaams-Brabant

Vervanging was meer dan nodig 

Het vorige speellandschap Klimwoud Marsianenland, werd geplaatst in 2003 en 2 jaar later uitgebreid met de Marsraket.

 “Na 19 jaar dienst was deze speeltuin dan ook dringend aan vervanging toe. Niet alleen liepen de onderhoudskosten na elke keuring hoog op, ook de speelwaarde van deze speeltuin was beperkt”, besluit Schevenels.

 

 

Halve Maan
Foto: Provincie Vlaams-Brabant

Lees meer over