Vaccinatiecentrum Den Amer sluit in september de deuren

Den Amer
Goed nieuws uit het vaccinatiecentrum Den Amer in Diest want daar komt het einde van de campagne langzaam in zicht. De eerste 12-15 jarigen uit Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel werden uitgenodigd voor hun prik.

Ook mensen die niet ingegaan zijn op hun eerste uitnodiging of mensen die hun tweede dosis hebben gemist, krijgen nog tot en met 15 september een laatste kans, daarna sluit het vaccinatiecentrum haar deuren.

In Bekkevoort is intussen 73,26% van de 18-plussers volledig gevaccineerd, in Diest is dat 71,27%, in Halen 73,18% en in Scherpenheuvel-Zichem 74,26%. Sinds de start van de vaccinatiecampagne op 19 februari 2021 werden er in het vaccinatiecentrum al 76.358 prikjes gezet.

Wanneer je nog geen uitnodiging kreeg, kan je best eerst even checken via  www.myhealthviewer.be of die niet onderweg is. Wanneer dat niet het geval is, bel je best het callcenter op het nummer 013/39.19.19. 

De verantwoordelijken dringen er bij jongeren en herkansers op aan om alsnog in te gaan op hun uitnodiging. "Bevestig je afspraak of annuleer ze als je niet kan komen", luidt het.

Zo'n 2700 mensen gingen niet in op hun eerste uitnodiging en krijgen nu nog een laatste kans om dit alsnog te doen. "Wie in het verleden zijn vaccin geweigerd heeft, moet die weigering eerst intrekken door z’n vaccinatiecode opnieuw te activeren. Enkel dan kan het vaccinatiecentrum je opnieuw uitnodigen per post. Je vaccinatiecode weer activeren doe je in QVAX."

Ook voor wie zijn tweede prik gemist heeft komt er een herkansing. Hierover  communiceert de overheid volgende week.  

Lees meer over