Vaccinatiecentrum Den Amer klaar voor het grote werk

15 februari 2021 | 12u01 | Gepost door dvdg.media@tel…
Vaccinatiecentrum Diest
Ook het vaccinatiecentrum in Diest is nu klaar om van start te gaan.

Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem zijn klaar om hun inwoners te vaccineren tegen COVID-19. Samen met de Eerstelijnszone Demerland werd het vaccinatiecentrum in Den Amer in Diest in gereedheid gebracht. Een succesvolle ‘dry run’ of testdoorloop toonde aan dat het vaccinatiecentrum klaar is voor de grootschalige vaccinatiecampagne. Vanaf 19 februari (ten vroegste) worden de eerste vaccins voor zorgverstrekkers toegediend.

Vanaf 1 maart starten de vier gemeenten met een callcenter, waar inwoners terecht kunnen met vragen en om hun afspraak te bevestigen of wijzigen. Het nummer 013 35 32 22 is vanaf dan elke dag bereikbaar van 8.30  tot 20.30 uur.

Wanneer word je gevaccineerd?

Nu er goedgekeurde vaccins zijn tegen het coronavirus, zijn er nog niet meteen voldoende vaccins voor iedereen. Daarom werden een aantal prioritaire groepen bepaald. Pas in een latere fase, als er meer vaccins op de markt komen, kunnen er meer mensen worden gevaccineerd.

Iedereen ontvangt van de Vlaamse Overheid een persoonlijke uitnodiging met dag en uur waarop je je mag laten vaccineren. Dit kan via sms of e-mail of via een brief in de brievenbus. Het heeft geen zin om het callcenter te bellen voor een afspraak zolang je deze uitnodiging niet ontvangen hebt. Kom dus niet naar het centrum zonder afspraak.

Je afspraak bevestigen kan op verschillende manieren:

·via de website (vermeld op de oproeping)

·via het callcenter van het vaccinatiecentrum: 013 35 32 22 (vanaf 1 maart)

Via deze kanalen kan je ook je afspraak wijzigen.

Opstart

De timing van de opstart van het centrum is afhankelijk van het aanleveren van de vaccins en is vandaag nog niet gekend. Het vaccinatiecentrum in Diest zal op kruissnelheid 7 dagen op 7 open zijn, van 8.30 uur ’s morgens tot 20.30 uur ’s avonds. De vier vaccinatielijnen zullen dan elk 20 personen per uur kunnen vaccineren. 

Meld je aan als vrijwilliger

Ongeveer 900 mensen meldden zich al aan als vrijwilliger. Toch zijn we nog steeds op zoek naar extra vrijwilligers, zowel met een medische als met niet-medische achtergrond, om samen deze uitdaging tot een goed einde te brengen. Zo zoekt men er nog onthaalmedewerkers, toezichthouders, administratieve ondersteuning, poetshulp, call centermedewerkers, artsen, apothekers, verpleegkundigen,…

Vrijwilligers melden zich aan via het online formulier, dat te vinden is op https://www.diest.be/vrijwilligers-vaccinatiecentrum. De kandidaturen worden opgenomen in een databank. Het vaccinatieteam screent de niet-medische kandidaturen en het coördinatieteam van Eerstelijnszone Demerland screent de medische kandidaturen. Nadien worden alle vrijwilligers gecontacteerd om hun inzet te bespreken.

Lees meer over