Tweede ontslag na ontdekking gesjoemel vaccinatiecentrum Diest

Vaccinatiecentrum Diest
De hoorzitting, die was aangekondigd naar aanleiding van mogelijk gesjoemel van nog personeelsleden in het vaccinatiecentrum, leidde dan toch tot een tweede ontslag. De dame in kwestie ontkent alles en overweegt nog mogelijke juridische stappen.

Na het onmiddellijke ontslag van een personeelslid van de stad Diest door het bewezen gesjoemel in het vaccinatiecentrum door betrokkene, werd al aangekondigd dat er nog een hoorzitting zou volgen om minstens één ander personeelslid te horen over eventueel misbruik in het vaccinatiecentrum. De reden daarvoor was mogelijke betrokkenheid om vrienden en familie onrechtmatig op de vaccinatielijst te zetten.

Uit de hoorzitting van woensdagavond bleek dat er voldoende feiten konden aangetoond worden dat op fraude wees. Daarom werd dan ook beslist tot ontslag van een tweede personeelslid. De dame in kwestie blijkt verbolgen over deze beslissing en zou overwegen om haar ontslag aan te vechten. 

Het stadsbestuur wil voorlopig niet reageren en stelt een openbare mededeling uit tot na de gemeenteraadszitting, waar in gesloten zitting dit aan de raadsleden zal worden toegelicht. De correcte procedure omdat het over een persoonlijk dossier gaat.

Ook bij oppositiepartij Vooruit Diest staat men achter deze aanpak. "Wij hebben totale openheid naar de raadsleden toe gevraagd en het college van burgemeester en schepenen hebben ons dat schriftelijk bevestigd. We respecteren dat en zullen de zaak mee goed opvolgen", zegt fractieleider Murat Celik.

Ondertussen gaat de vaccinatie gewoon door en wordt, net als in de omliggende centra, zelfs nog een tandje bijgestoken, nu er extra vaccins toekomen.  

Lees meer over