Subsidies om een muzikale act naar jouw horecazaak te halen

Diest schepen Cluckers en Vande Reyde
Als het van Diestse schepenen Geert Cluckers (DDS) en Maurits Vande Reyde (Open Diest) afhangt, komen er deze zomer heel wat optredens in de stad. Horecazaken kunnen er namelijk vanaf 1 juni, 4 maanden lang, beroep doen op een financiële ondersteuning om een lokale, muzikale live-act uit te nodigen. Op die manier wil de stad hen helpen om sfeer te brengen deze zomer.

“Naast de lokale middenstand hebben ook onze artiesten enorm geleden. We willen hen met dit project een stevige duw in de rug geven. Laat Diest weer een bruisende stad zijn,” legt Cluckers uit.

Per act krijgt een horecazaak 150 euro per act, een subsidie die ze maximaal twee keer kunnen aanvragen. “In totaal maken we 5250 euro vrij om 35 optredens te ondersteunen. De combinatie cultuur en horeca was de vorige jaren al een succes. In Diest vind je nog die beginnende bands die maar al te graag in een café komen spelen, zonder tussenpersonen. Dat is ondertussen bijna uniek in Vlaanderen. Ik heb zelf trouwens al beloofd mijn gitaar boven te halen eens het normale leven is teruggekeerd. Al zal ik het misschien bij het voorprogramma houden. Ik wil de klanten niet wegjagen,” lacht Vande Reyde.

De muzikale act moet een band hebben met de stad, zoals bijvoorbeeld een bandlid dat er woont of een groep die jaren lang iets betekent heeft op muzikaal vlak in Diest. 

Uitbaters die op zoek zijn naar een live-act kunnen altijd bij de diensten Cultuur en Jeugd terecht voor een overzicht van gekende lokale muzikanten en bands, net als bij de medewerkers van het culturele centrum

Lees meer over