Stadsbestuur Diest bevestigt onregelmatigheden vaccinatiecentrum

Diest blijft bij Oost-Brabant
De stad Diest heeft vastgesteld dat er bij enkele personeelsleden onregelmatigheden zijn gebeurd bij de boekingen die zij verricht hebben in het callcenter van het vaccinatiecentrum. Na een hoorzitting heeft het schepencollege beslist om de arbeidsovereenkomst van 1 personeelslid stop te zetten met onmiddellijke ingang door een vertrouwensbreuk en bewezen feiten. Tegen 3 andere personeelsleden loopt een tuchtonderzoek. Op woensdag 12 mei volgt een tweede hoorzitting door het schepencollege van gelijkaardige feiten bij een ander personeelslid.

Op dinsdag 4 mei heeft de stad onregelmatigheden vastgesteld bij de boekingen via het callcenter van het vaccinatiecentrum Den Amer in Diest. Een personeelslid van de stad heeft de functie van medewerker in het callcenter misbruikt om een paar collega’s, vrienden en familie onrechtmatig in te boeken. Deze melding is meteen overgemaakt aan de Algemeen Directeur van de stad, die onmiddellijk een onderzoek instelde.

Op woensdag 5 mei heeft het college kennis genomen van de feiten. Ook de drie burgemeesters van de andere gemeenten zijn op de hoogte gebracht. Na een hoorzitting, waar de feiten door het personeelslid in kwestie zijn toegegeven, heeft het schepencollege beslist om de arbeidsovereenkomst stop te zetten met onmiddellijke ingang. Tegen 3 andere personeelsleden loopt een tuchtonderzoek. De stad Diest verwacht te allen tijde een correcte en integere houding van haar personeelsleden. Dergelijke handelingen staan haaks op de waarden die de stad wil uitdragen.

Tijdens de eerste procedure is een tweede zaak naar boven gekomen, waaruit eveneens blijkt dat een ander personeelslid meerdere personen, uit professionele en privé kring zou hebben ingeboekt. Ook met deze feiten is de stad meteen aan de slag gegaan en het onderzoek loopt. Op woensdagavond 12 mei volgt een hoorzitting door het schepencollege met het betrokken personeelslid. 

In totaal heeft de stad Diest 15 onregelmatige boekingen kunnen vaststellen. Door een snel optreden zijn 8 reservaties nog geschrapt uit de vaccinatieplanning.

"Elke inwoner van Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem heeft recht op een vaccin. En dit volgens de vastgelegde volgorde van de Vlaamse overheid. De stad Diest zal hier samen met Bekkevoort, Halen en Scherpenheuvel-Zichem over blijven waken", klinkt het bij het stadsbestuur van Diest.

 

Lees meer over