Sharina Decoster uit Webbekom bij Diest wint fotowedstrijd van ACV Vlaams-Brabant

27 januari 2021 | 15u33 | Gepost door dvdg.media@tel…
Winnaar fotowedstrijd
Woensdagmiddag 27 januari kreeg Sharina Decoster onverwacht bezoek. De 22-jarige uit Webbekom bij Diest had deelgenomen aan een fotowedstrijd van ACV Bewegingsverbond Vlaams-Brabant en kwam als een van de twee winnaars uit de bus. Ze kreeg – volledig coronaproof - een mand met lekkere streekproducten aangeboden.

ACV Vlaams-Brabant organiseerde in de kerstperiode een fotowedstrijd rond het thema van de sociale zekerheid. Onder het motto ‘De sociale zekerheid staat altijd achter je’ wil het ACV de aandacht richten op het belang van een goede sociale zekerheid. Het ACV hield een bevraging over de sociale zekerheid bij een 3000-tal mensen. De resultaten gaven aan dat 83% de laatste maand ondersteuning kreeg van de sociale zekerheid  en dat 83% vindt dat de sociale zekerheid meer moet doen dan louter armoede voorkomen. Ook wil 72% van hen dat de sociale zekerheid een brede gezondheidszorg mogelijk blijft maken zodat bijkomende privéverzekeringen overbodig worden.

Daarom lanceerde het ACV heeft een nationale campagne om het belang de sociale zekerheid onder de aandacht te brengen. In Vlaams-Brabant werden onder meer zichtbaarheidsacties gevoerd en een fotowedstrijd georganiseerd, waarbij aan de deelnemers gevraagd werd de locatie te herkennen waar foto’s gemaakt waren. Sharina Decoster uit Webbekom en Dirk Van Nimmen uit Halle zijn de twee gelukkige winnaars van een mand met streekproducten.

Lees meer over