Rotaract Diest ondersteunt Sint-Vincentius Diest/Vlaams Brabant

Rotaract Diest met cheque
Rotaract Diest, een sociaal geëngageerde club voor jongeren in Diest, zamelde 1000 euro in ten voordele van de voedselbank Sint-Vincentius Diest/Vlaams Brabant. Op vrijdag 19 Februari overhandigden de leden van de club de cheque aan Evy Mees van Sint-Vincentius.

Na enkele succesvolle evenementen trachtte de Rotaract Club een corona-proof evenement op te zetten waarbij meer dan 200 apéroboxen in het weekend van 15 januari 2021 verkocht en vervolgens verdeeld werden in de regio Groot-Diest. De opbrengst van dit initiatief werd integraal geschonken aan Sint-Vincentius Diest/Vlaams Brabant.

Gezien de stijgende vraag naar hulp, kan Sint-Vincentius Diest/Vlaams Brabant in de huidige COVID-context deze extra financiële ondersteuning absoluut gebruiken. Evy Mees (Voedselbank Sint-Vincentius Diest): "In de afgelopen maanden merken we door COVID-19 en de impact hiervan op de meest kwetsbare groepen, een grote stijging op in het aantal klanten bij onze voedselbank. Bovendien werden de subsidies vanuit de hoofdzetel verminderd, maar kunnen we gelukkig wel nog rekenen op een sterke samenwerking met lokale winkels." 

Eén van de grootste maandelijkse kosten voor de voedselbank in Vlaams-Brabant is de leasing van een koelwagen, waarmee wekelijks voedsel opgehaald wordt in de verschillende winkels. Rotaract Diest hoopt op deze manier een steentje bij te dragen aan de Diestse samenleving.

Rotaract Diest

Rotaract Diest brengt jongeren uit regio Groot-Diest tussen 18 en 30 jaar samen met als hoofddoel sociaal engagement in de regio. Naast het steunen van lokale sociale projecten, bouwen zij ook als jongeren aan de professionele vaardigheden en dit allemaal in een gezellige groep van meer dan 30 leden. Kortom, een team dat graag de handen uit de mouwen wil steken ten voordele van lokale goede doelen & met een positieve attitude wil bouwen aan een sociaal en professioneel netwerk van geëngageerde jongeren in de regio.

Lees meer over