Pediatrieafdeling AZ Diest pakt uit met primeur

31 december 2021 | 14u13 | Gepost door redobra@telenet.be
Qwiek.up in AZ Diest
De pediatrie afdeling van AZ Diest gaat als eerste ziekenhuis in ons land aan de slag met Qwiek.up, een audiovisuele beleving tijdens momenten van zorgverstrekking.

De pediatrieafdeling van AZ Diest is zopas begonnen met het werken met de Qwiek.Up. Het is een toestel ontwikkeld door het Nederlands bedrijf Qwiek om het kinderen tijdens momenten van zorgverstrekking mogelijk te maken de nodige afleiding te bezorgen. Het AQZ Diest primeert daarmee in ons land en volgt er enkele ziekenhuizen in Nederland mee op. In ons land werd het systeem al wel eerder ingezet in woonzorgcentra en geriatrieafdelingen als welzijnsactiviteit. 

In de Nederlandse ziekenhuizen zijn ze zeer tevreden van het systeem dat beelden projecteert. Het helpt de kinderen ontspannen of zorgt voor de nodige afleiding bij bijvoorbeeld wondzorg of bij het plaatsen van een sonde. De Qwiek.Up in Diest zal beelden van een onderwaterwereld, van de Efteling of wat bubbels projecteren, wat allicht in de smaak zal vallen bij de kinderen. 

Donatie

Dat het AZ Diest kan primeren met dit toestel is vooral te danken aan de sponsoring door de Ronde Tafel en Ladies' Circle Diest. Zij zorgden er voor dat het AZ het aankoopbedrag van 5.000 euro konden bijeen krijgen.

Lees meer over