Ook problemen met vaccinatievoorkeuren in Diest?

Vaccinatiecentrum Diest
Volgens nog niet bevestigde gegevens zouden er mogelijks ook bizarre toestanden in Diest te rapen zijn over voorkeuren in vaccinaties. Het stadsbestuur houd momenteel alle lippen stijf, maar belooft te reageren van zodra dit nodig zou zijn.

Is er, na de toestand in Sint-Truiden, ook in Diest iets aan de hand met vaccinatievoorkeuren? Er zijn alvast tekenen aan de wand. Het stadsbestuur wil alvast voorlopig niet reageren en verwijst naar een mogelijke officiële communicatie eens de feiten; als die er zijn, kunnen bekend gemaakt worden. Vanuit een bron zeer dicht bij het vaccinatiecentrum bereikte ons de melding dat er in Diest een voorkeursbehandeling werd vastgesteld. Hier wel niet vanuit de wereld van de politici, maar wel binnen het personeel.

Raadslid vanuit de oppositiepartij Vooruit Marc Florquin bevestigt de geruchten, maar stelt daarbij tevens dat hier voorzichtig moet mee omgesprongen worden. "Heel wat personeelsleden van de stad worden in het vaccinatiecentrum ingeschakeld. Als er bij einde van een vaccinatieronde overschotten zijn is het niet meer dan normaal dat de aanwezigen in uiterste omstandigheden een vaccinatie wordt gegeven om verlies van vaccins te voorkomen. Maar ik vernam ook dat er een hoorzitting zou komen maar dat is me nog niet bevestigd. Wij gaan ons als oppositiepartij zeker alert houden en de nodige opvolging hiervan doen."

Lees meer over