Ook in woonzorgcentra moeten mensen centraal staan, Ezeldijk wil bewijzen dat ze dat doen tijdens themadagen

WZC Ezeldijk
In seniorencampus Ezeldijk in Diest organiseren ze op vrijdag 17 en zaterdag 18 september themadagen Positive Care, zeg maar hun visie op ouderenzorg. “We focussen daarbij op de eigenheid van onze bewoners, op hun mogelijkheden en niet op wat er eventueel wat minder gaat.”

De insteek is dat elke bewoner uniek is en elkeen zijn eigen levensverhaal, verlangen en gewoontes heeft.  “We willen hen een stem geven en zoveel mogelijk tegemoet komen aan hun persoonlijke wensen zodat ze zich hier echt thuis voelen.”, zegt directeur Peggy Rix.

In dezelfde optiek organiseren ze er regelmatig zinvolle activiteiten voor de bewoners. “Die stemmen we af op hun interesses maar we zorgen ook voor allerlei vormen van lichaamsbeweging, muziek, dans, culturele activiteiten, uitstappen, tentoonstellingen en infoavonden en veel meer.”

Tonen hoe er wordt geleefd in woonzorgcentra

Met de themadagen willen de initiatiefnemers tonen hoe wonen en leven in een woonzorgcentrum best aangenaam kan zijn. Je bent er welkom op 17 september van 9.30 uur tot 16.30 uur en op 18 september van 13.30 tot 17.30 uur. “Kom er onze huishond strelen of fiets op de Silvefit, anderzijds kan je er ook proeven van lekker zelfgemaakt gebak en we geven je graag een inkijk in een assistentiewoning of woongroep van het woonzorgcentrum”, besluit Rix.

Ezeldijk behoort tot de Korian groep die sinds 2005 actief is in de residentiële zorg voor ouderen en kwetsbaren maar ook in de thuiszorg, thuisverpleging en thuiszorgwinkels.

Lees meer over