Onder de sterren slapen in het Begijnhof van Diest

Glamping Diest
Diest komt met een primeur en lanceert De Sterrenkijkers, een beleving voor papa’s en hun kroost waarbij ze samen onder de sterren slapen in doorzichtige bubbeltenten en genieten van lekker eten bij een kampvuur.

De deelnemers ontdekken er ook de troeven van de stad tijdens een dauwtrip of een tocht met een kajak. Op het programma staat eveneens een sagen- en legendetocht, XL spelen en er is een voorleeshoek.

Alle activiteiten starten in het Begijnhof waar in juni acht glamping tenten opgesteld worden. Hiervoor sloeg de stad de handen in elkaar met Vaderklap, een collectief van vaders die willen vertellen, schrijven, beleven en inkijk geven in hoe het is om vader te worden en te zijn.

Ook de jongeren van Arktos, die jongeren van 18 tot 25 jaar zonder diploma begeleidt op de arbeidsmarkt, helpen mee met de organisatie, de opbouw en de coördinatie van de glamping. Daarnaast wordt er samengewerkt met lokale handelaars en gebruiken de initiatiefnemers zoveel mogelijk lokale producten.

Bij hun vertrek krijgen de deelnemers nog een picknick mee en een menukaart waarop ze allerlei activiteiten terugvinden zoals zwemmen in het provinciedomein De Halve Maan, ezeltrektochten, street-art wandelingen, skaten en een speelse fietstocht naar Averbode.

De glamping is elk weekend van juni open, er kan overnacht worden van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag. Reserveren doe je via de website van Toerisme Diest en je betaalt 175 Euro plus 35 euro per kind.

Lees meer over