Ondanks de coronamaatregelen komt de Sint ook naar Diest en hij heeft een spel mee

sinterklaas

Ondanks alle coronamaatregelen trekken ook de Sint en zijn pieten coronaproof door Diest en ze doen dat op zaterdag 27 november. Pittig detail ze zoeken tegelijkertijd naar de ontsnapte smulpieten en dat moet voor een knotsgekke op- en zoektocht zorgen. Er komt ook weer een brievenbus voor alle post aan Sinterklaas.  

De Sint en co. trekken door de stad met paard en kar, in hun kielzog heel wat circuspieten die voor het nodige spektakel zullen zorgen. “Zeg maar een een echte sint-fanfare en veel meer. Dit jaar houden ze geen halt in de Lakenhalle maar spreken ze alle (brave) kindjes toe op de Grote Markt. We zorgen ervoor dat alles op een veilige manier kan verlopen. De Sint zal een tocht maken door de stad om te eindigen op de Grote Markt waar hij alle kindjes zal toespreken. Vanaf zaterdag kan iedereen ook deelnemen aan de sinterklaaszoektocht of zijn of haar brief posten in de grote rode brievenbus op de markt,” vertelt schepen van Jeugd Rick Brans (Open Diest).

 De Sint start aan zijn tocht om 14 uur aan de  Hasseltse Poort en komt rond 15 uur aan op de Grote Markt, waar de hij de kindjes zal toespreken. Om daar te geraken passeert hij de Hasseltsestraat, Botermarkt, Winkelwandelstraat , Overstraat, Bruidstraat, Koning Albertstraat; Oscar Nihoulstraat, Brouwerijstraat en de  Kaai.

Wanneer je zijn toespraak op het eindpunt wilt horen, heb je een Covid Safe Ticket nodig zodra je 12 jaar oud bent en een mondmasker als je al tien bent.

Diest doet meer

Maar met de intrede stopt het niet in Diest want de stad zorgt voor extra entertainement tussen  27 november en 4 december. “Tijdens het verblijf van de Sint in Diest zijn er een paar ondeugende circuspieten ontsnapt met hun zakken vol heerlijk snoepgoed. Ze kennen onze stad niet zo goed en zijn de weg kwijt. Conchita, de kokkin van de Sint, heeft een goed idee. Als de kindjes kunnen te weten komen wat de lievelingslekkernijen van de pieten zijn, kan ze hen naar het Sint-huis lokken met de geur van heerlijk vers snoepgoed. Je moet wel snel zijn, want als de pieten hun weg niet op tijd terugvinden, kunnen ze op 6 december geen cadeautjes rondbrengen”, onthult Brans.

Praktisch moet je jouw platte grond afprinten, dat kan vanaf 27 november, of een exemplaar ophalen bij de toeristische dienst, en vervolgens moet je op zoek naar de locaties die je daarop vindt. Wanneer je daar dan de circuspiet vindt, maak je een tekening van zijn favoriete gerecht of schrijf je het op. De volledige lijst breng je binnen bij Het Kadulleke en dan krijg je een beloning.  

Op de Grote Markt staat trouwens, vanaf 27 november, een grote rode brievenbus, voor al je kunstwerkjes en brieven.

Lees meer over