Nieuwe parkeerbeheerder aangesteld

3 december 2020 | 18u29 | Gepost door dvdg.media@tel…
Nieuwe parkeerbeheerder in Diest
De stad Diest heeft een nieuwe parkeerbeheerder aangesteld. De stad deed hiervoor een aanbesteding en koos voor de beste aanbieder.

Het schepencollege nam afgelopen maandag de beslissing in de nieuwe aanbesteding voor de parkeerbeheerder. Er werd ditmaal gekozen voor een dienstverleningscontract van 8 jaar (verlengbaar met 2 jaar) in plaats van een parkeerconsessie. De volledige procedure werd afgehandeld, waarbij een bestek werd uitgeschreven. Twee inschrijvers bleven uiteindelijk in de running na het indienen van hun offerte, namelijk Indigo Park (Streeteo) en Apcoa Parking.
Hierop volgde een toelichting door beiden, een onderhandelingsronde en was er de mogelijkheid om een Best And Final Offer (BAFO) in te dienen.
De keuze viel op Apcoa Parking. Voor deze keuze werd afgetoetst op de vergoedingen (niet de doorslaggevende factor in dit contract), de dienstverlening voor de gebruiker, de gebruiksvriendelijkheid, het informeren en communicatie naar jullie over klachten of mogelijkheden die er zijn, de samenwerking met de stad Diest en de optimalisatie van de dienstverlening.

Na deze gunning, is er een stand-still periode van 15 dagen, waarbij de niet gegunde partij de kans heeft bezwaar in te dienen. Het nieuwe contract gaat in vanaf 01 januari 2021. Vanaf Nieuwjaar zal je, owv het korte tijdsbestek, niet onmiddellijk verandering zien. "We hebben gekozen voor een andere aanpak, duidelijke communicatie en een veel meer open beleid naar ons als stad en jullie als gebruikers. Wat niet wil zeggen dat je een doosje pralines achter de ruitenwisser zal vinden", zegt burgemeester Christophe De Graef (Open Diest).
Na deze 15 dagen worden de gesprekken allemaal opgestart om de overdracht op een goede manier te laten verlopen. Aansluitend start de stad Diest gesprekken met de nieuwe partner om het nieuwe parkeerbeleid en mogelijkheden uit te werken in functie van de mobiliteit en verkeersveiligheid.

De stad Diest betaalt Apcoa net geen 150.000€ per kwartaal om de mobiliteit in onder meer de binnenstad mee uit te werken, door parkeercontroles uit te voeren, bewoners- , wernemers- en zorgparkeren te organiseren. "Wij hopen in de loop van maart 2021 een vernieuwde aanpak te kunnen voorstellen. Alle kaarten binnen vervaldatum blijven uiteraard geldig. Indien je je kaart nog moet verlengen in 2020, doe je dat ook via Streeteo", zegt De Graef.

Lees meer over