Nieuw distributiekantoor bpost in Diest

Nieuw distributiekantoor
Voortaan zal de uitreiking van de postbodes in Diest gebeuren vanuit het pas geopende distributiekantoor.

Op vrijdag 13 november heeft bpost het nieuwe distributiekantoor in Diest in gebruik genomen. De postbodes uit de regio halen vanaf nu dagelijks de uit te reiken post op in het nieuwe gebouw. Dat gebouw is significant groter, moderner, beter uitgerust om de bpostcollega’s meer comfortabel aan het werk te zetten en is bovendien bijzonder ecologisch verantwoord. Dagelijks zullen hier 45 postbodes hun post daar ophalen om hun rondes te doen. In totaal zijn er 80 postbodes actief in de regio. Daarnaast zijn een vijftal personen van de staf tewerkgesteld in het distributiekantoor.

Operationele vooruitgang
Het gebouw is een pak groter dan het vorige (meer dan 10.000 m2), met meer werkruimte én comfort. Nieuw is dat er ook een carwash is, zodat de bpost-wagens steeds netjes zullen kunnen rondrijden. Het nieuwe distributiekantoor beschikt over een ruime operationele zone, met coffee corner, kantoren en vergaderzalen. Tegelijkertijd met de verhuis, heeft het regionaal management ook een aantal organisatiewijzigingen doorgevoerd. De rondes van de postbodes zijn aangepast en op bepaalde rondes zijn nieuwe postbodes aan het werk gegaan. Dit betekent dat sommige mensen hun kranten en/of brieven vroeger of later ontvangen.

Geert Huysegems, Manager Mail Center Aarschot: “We trachten onze dienstverlening zo goed en doeltreffend mogelijk te organiseren en hebben daarom een aantal aanpassingen gedaan, ook in het kader van de verhuis. We rekenen op het begrip van de Diestenaren om de nieuwe postbodes en rondes te omarmen”.

Meer comfort voor de postvrouwen- en mannen
Voor de bpost-collega’s zijn er zowel parkeerplaatsen voorzien voor de fietsen als de wagens (privé en professioneel), voldoende sanitair zodat werknemers met de fiets naar het werk kunnen komen en zich toch kunnen opfrissen vooraleer ze aan de slag gaan en uiteraard een gezellige refter. Gezien de praktische ligging van het gebouw, zal het tevens gebruikt worden als satellietkantoor voor bpost-medewerkers uit de regio.

Aandacht voor duurzaamheid
Het comfort voor de werknemers en de efficiëntie van de operaties stonden centraal bij het inplannen van het nieuwe gebouw, maar ook de ecologische overwegingen wogen zwaar door. Zo is het gebouw voorzien van zonnepanelen op het dak, werkt de carwash volledig op regenwater, en zijn er reeds parkeerplaatsen voorzien voor elektrische wagens. bpost investeert immers sterk in het vergroenen van haar vloot.
Geert Huysegems, Manager Mail Center Aarschot: “Het nieuwe gebouw is een verbetering op alle vlakken. De collega’s hebben in oktober al de kans gekregen om hun nieuwe werkplek een eerste keer te bezoeken en ze zijn enthousiast. De verhuis zelf viel op zowat de slechtste moment van het jaar, gezien de enorme hoeveelheden brieven en pakjes die we in deze eindejaarsperiode verwerken, maar iedereen heeft fantastisch samengewerkt en alles is vlot verlopen.”

Lees meer over