Net als op het strand of aan het zwembad: handdoek leggen om plaats op terras te reserveren

Marc Smets Diest
Marc Smets, de uitbater van Nicky's Catwalk in Diest, heeft een originele manier gevonden voor zijn klanten om zaterdag een plaatsje te reserveren, nu ook hij zijn terras weer mag openen. Hij roept iedereen op om een handdoek op een stoel te komen leggen, net als op vakantie.

Wie al weleens een all in vakantie genoot kent de taferelen waarbij mensen 's ochtends vroeg, nog voor ze naar de ontbijtruimte trekken, hun handdoek leggen op de ligstoelen en zich zo verzekeren van een plekje aan het zwembad voor hun gezin.

Uitbater Marc Smets lanceert dit idee nu via zijn sociale mediakanalen voor de klanten van zijn zaak. "Ik heb het idee eigenlijk van een collega die mij onlangs een foto doorstuurde van een terras met enkele handdoeken op de stoelen, ik vond het een goed idee om dit ook bij ons te lanceren en zo de aandacht te trekken."

Het mag dan al als grap begonnen zijn, Marc garandeert iedereen een plaats die zijn of haar handdoek op een stoel komt leggen. "Ik weet niet of mensen dit ook echt gaan doen maar de eerste die het doet, maak ik beroemd. Daar neem ik een foto van voor onze sociale media want die mens verdient mijn respect (lacht)."

Lees verder onder de foto.

Marc Smets

Ondanks crisis toch nieuw interieur

Smets heeft de voorbij maanden niet stilgezeten en vernieuwde zowat het hele interieur (cf. foto). "Toegegeven dat is een risico want je moet dat ook in coronatijden financieren maar anderzijds was de zaak best eens toe aan een opfrisbeurt en we moesten de deuren toch gesloten houden zodat de werken ook de klanten niet hinderden of we noodgedwongen later nog eens moeten sluiten. Ik merk dat collega's in het Diestse ook investeerden in hun zaak en, net als ik, er blijven in geloven. Ik zie de zaak als mijn hobby en ik ben zo blij dat we eindelijk nog eens mogen doen wat zo graag doen, dat is mensen bedienen en voor gezelligheid zorgen in Diest."

Het terras van Marc biedt plaats aan zo'n 150 mensen. "Ik maak me geen zorgen over het weer, dat heb je toch niet in de hand. Als het regent mogen ze altijd met een paraplu komen, wij zullen er in elk geval staan, of het nu regent of zonnig wordt. Ik kijk er heel hard naar uit en ik moet toegeven dat ik best een beetje nerveus ben maar dat is een gezonde stress", besluit de baas lachend. 

Lees meer over