Na uitbraak van het Covid-19 virus zitten scouts Poolster Diest geblokkeerd in Tsjechië

Poolster Diest
Leden van de scouts Poolster Diest zitten vast in Tsjechië nadat er in het kamp een uitbraak werd vastgesteld van het coronavirus. Een snelle thuiskomst zit er voor dus niet in.

Heel wat kampen van jeugdbewegingen kampen momenteel met wateroverlast maar de leden van scouts Poolster Diest hebben andere zorgen. De 17- en 18 jarigen trokken naar Tsjechië maar kunnen niet terug naar ons land omdat een aantal leden besmet blijken te zijn met het coronavirus. 

 "De jongeren zijn in contact geweest met besmette personen in de omgeving van hun kamp en het virus heeft zich dadelijk onder hen genesteld. Er zijn enkele jongeren die het flink zitten hebben. Meer dan reden genoeg ook om hen naar hier te halen. Maar, waar we als stad dadelijk volop in de weer voor waren, werd al snel gekelderd door de FOD Volksgezondheid", zegt schepen van Jeugd Rick Brans (Open VLD).

Om de ouders en de andere scouts op de hoogte te brengen van de laatste stand van zaken werd om 19u een informatiemoment georganiseerd. De ouders hopen uiteraard dat er snel groen licht komt om de jongeren naar huis te halen. "Wij zullen daar al onze mogelijke middelen en druk voor gebruiken", zegt Brans. 

Na de berichten van de laatste dagen over de terugkeer van besmette jongeren vanuit Spanje, is het ongeloof bij velen uiteraard groot dat dit zelfde niet kan vanuit Tsjechië.

Wordt vervolgd

Lees meer over