Meer informatie vrijgegeven over zware brand in Diest

brand
Er is meer informatie over de brand die gisteren woedde in het Parelserf in Diest. We geven u graag een update.

Bij aankomst van de brandweer was er in de woning, met huisnummer 40, een zware uitslaande brand die overgeslagen was naar de woning ernaast.  De brandweer legde onmiddellijk 2 stoplijnen voor de huizen  41 en 38 maar kon niet verhinderen dat ook het huisnummer 38 in brand vloog en vervolgens ook het huis ernaast.

De brandweer van Scherpenheuvel-Zichem kwam eveneens ter plaatse met een autopomp en tankwagen om hun collega’s te assisteren. Ook zij legden nog een stoplijn ter hoogte van huisnummer 38.

Naar de juiste oorzaak is het voorlopig nog raden maar de brand onstond in elk geval in de garage van huisnummer 40. Eventueel zou het kunnen gaan om zelfontbranding van natte kleren en allerhande vuiligheid in plastiek zakken. Anderzijds zou de branddeskundige iets gevonden hebben maar voorlopig is er daarover geen duidelijkheid.  

De daken van woningen nummer 41 en 37 werden dicht gelegd, hetzij met Biplexplaten of met dakpannen.

Het onderzoek van de branddeskundige is helemaal afgerond, waardoor de plaats terug is vrijgegeven en de bewoners weer naar huis mogen. Ook het onderzoek door de politie is intussen afgerond.

Later wellicht meer nieuws.

Lees meer over