Leerlingen Katholieke Scholen Diest (KSD) houden zitstaking

KSD Diest
Het was even een bizar moment bij KSD toen de derde graad openlijk en met z'n allen een protestmoment hielden.

Het was een ongewoon moment toen op dinsdagmiddag 21 september de leerlingen van de derde graad van Campus St. Jan aan  de Mariëndaalstraat niet naar hun klas gingen. Ze bleven op de speelplaats en hielden een protestactie.

De reden hiervoor was dat de directie had beslist dat deze leerlingen voortaan maar twee keer per week onder de middag de stad in mogen. "Een belachelijke beslissing", klonk het bij de protesterende leerlingen. "Wij willen gewoon elke middag, als het volledige dagen les zijn, naar buiten. Dat is ook zo verteld door de school aan het begin van het schooljaar."

Directeur Renilde Verboven stelt dat de beslissing van de beperking van de twee dagen niet zomaar uit de lucht komt vallen, maar gebaseerd is op een doordachte beslissing: "We willen dat onze leerlingen onder de middag ook al eens samen activiteiten kunnen doen."

De school zou ook voorbehoud gehad hebben bij de mogelijkse 4 dagen per week naar buiten omdat een instroom van 650 leerlingen in de stad tot hinder zou kunnen leiden. De directie wil de jongeren hun grieven aanhoren, maar liet al weten niet veel wijzigingen aan te brengen in het huidige schoolreglement.

 

Lees meer over