Lalalockdown in het Diestse Sint Annendael

Sint-Annendael
Heel wat te doen vandaag, 18 december, in Sint-Annendael. Alles in het kader van de Warmste Week.

Ook tijdens deze tweede lockdown ervaren mensen een gemis aan nabijheid van wie ze graag zien. Daarom willen ze in PZ Sint-Annendael tijdens deze donkere periode zorgen voor een warme sfeer en verbinding. En dat doen ze door radio te maken onder de naam ‘Lalalockdown’.

Vrijwillig radiomakers Pieter-Jan en Koen zenden vandaag, op vrijdag 18 december, live uit vanuit de kapel in het ziekenhuis. Een hele namiddag spelen zij verzoeknummers van patiënten en medewerkers, en brengen ze kerstwensen over. Pieter-Jan en Koen zijn trouwens niet aan hun proefstuk toe: tijdens de eerste lockdown maakten zij ook al radio voor ons ziekenhuis.

'Pay-it-forward'-actie ‘
"In de voorbije weken hebben we bij het PZ ook de patiënten en medewerkers uitgedaagd om via een “pay-it-forward”-actie iets kleins te doen voor iemand anders in het ziekenhuis, zoals een kaartje maken, een lekkere kop koffie zetten of een boodschap doen", vertelt Tania Jacobs, psychologe en een van de organisatoren. "De ontvanger doet op zijn beurt iets liefs voor een ander, enzovoort. Op die manier kan er een keten van kleine, hartverwarmende acties ontstaan. Onze radiomakers zullen een bloemlezing houden uit de mooiste verhalen die op die manier ontstaan." 

Pannenkoeken voor alle patiënten
Ook worden alle patiënten vandaag getrakteerd op zelfgemaakte pannenkoeken. Bakkers van dienst zijn ‘The Fixers’: een groep medewerkers en vrijwilligers van de HerstelAcademie Diest, die graag hun handen uit de mouwen steken voor initiatieven die voor meer warmte en verbinding zorgen.

Gedichtendoosjes voor bewoners
Tot slot hebben enkele patiënten van de afdeling Sint-Godelieve enkele gedichtendoosjes samengesteld voor de bewoners van woonzorgcentra Huize Sint-Augustinus (Diest) en OLV Ster der Zee (Scherpenheuvel). Daarmee reageerden ze op een oproep op de website van de Warmste Week. De doosjes worden vandaag overhandigd.

Lees meer over