Kringloopwinkel in Diest gaat maandag weer open, Kilomeet blijft nog even dicht

Kringloopwinkel Diest
Breaking
De Kringwinkel langs de Nijverheidslaan in Diest opent maandag 3 mei opnieuw de deuren. Vorige week bleef de vestiging dicht nadat een personeelslid besmet geraakte door het coronavirus. Ook de geefpoort is weer open, alleen De Kilomeet Diest blijft nog even dicht.

Aanvankelijk  zou de winkel alleen begin van de week dicht blijven maar later werd besloten om het voorzichtigheidsprincipe toe te passen en de deuren de rest van de week dicht te houden. “Dat was een harde beslissing maar, achteraf bekeken, de meest efficiënte en beste oplossing”, zegt directeur Paul Stessens.

Medewerkers van de Diestse vestiging verbleven een week in quarantaine en hebben intussen twee keer negatief getest, volgens de regels mogen zij dan ook weer aan de slag. "Hierdoor kan de winkel maandag 3 mei dan ook weer opengaan. We vragen wel om de preventieve coronamaatregelen te blijven respecteren. Onze medewerkers kregen deze boodschap ook nu weer mee.”

De Kilomeet Diest, waar je tweedehandsspullen per kilogram of meter kan kopen, blijft nog even dicht. “We willen ons eerst focussen op de veilige heropstart van de Kringwinkel en het geefpunt. We houden onze klanten via onze website en sociale media op de hoogte over het heropenen van De Kilomeet."

Lees meer over