In Diest valt deze zomer heel wat te beleven

Kayak op de Demer
Diest komt deze zomer met een avontuurlijk programma onder de noemer Op expeditie in Diest. Je kan er onder andere gaan veloraften, kayakken, parachute springen of aan boord van een zweefvliegtuig klimmen maar het aanbod is nog veel uitgebreider dan dat. We zetten voor u de belangrijkste mogelijkheden op een rij.

De stad ontwikkelde, samen met verschillende lokale partners, een aantal nieuwe doe-activiteiten. Zo is er de veloraft, zeg maar een combinatie van fietsen en raften waarbij je eerst een fietstocht maakt en dan het bootje uit je rugzak haalt om je avontuur verder te zetten op het water. Op die manier ontdek je de regio vanuit een heel andere invalshoek en kom je op plaatsen waar je anders niet geraakt.

Op het programma staat ook een initiatievlucht zweefvliegen, waarbij je boven de glooiende heuvels van het Hageland vliegt, en voor de durvers is er een tandem parachutesprong op het militaire vliegveld in Schaffen.

Win een ballonvaart of ga fietsen in de regio

Rustiger maar minstens even hoog is een ballontocht en die kan je winnen door het zomermagazine te checken, Toerisme Diest te liken en te volgen op Instagram en Facebook en een foto te posten van je avontuurlijke uitstap in Diest tussen 1 juli en 31 augustus, je moet dan ook nog @toerismediest taggen bij die foto. De winnaar wordt bekend gemaakt op 4 september.

Ook voor fietsliefhebbers heeft de stad een en ander in petto. Een wirwar aan onverharde wegen is het perfecte terrein om met de crossfiets, mountainbike of gravelbike te verkennen. De stad zorgt voor een recreatief parcours van 40 km. en biker Wesley Goossens stippelde ook 2 lokale trajecten uit. Op 14 en 28 augustus organiseert hij bovendien begeleide tochten. Nog meer spek voor de bek van de wielerliefhebber want op 28 augustus slaat de roadshow WK Wielrennen zijn tenten op in het provinciedomein Halve Maan, waar je deze zomer trouwens ook kan hobbelen op de rug van een ezel.

Naast dit alles kan je deze zomer ook met een kano, kajak of raft de Demer op tussen Diest en Werchter. Alle mogelijkheden en verhuurbedrijven vind je op www.toerismediest.be

Lees verder onder de foto.

Ballonvaart

Nog veel meer

Meer ezel en paardentochten beleef je overigens in en rond het natuurgebied de Merode. Natuurboerderij Het Bolhuis organiseert trektochten op Ijslanders die van één uur tot een hele dag duren. Je kan ook kiezen voor een tweedaags arrangement waarbij je dan je eten kookt op een houtvuur en overnacht in een tipitent.

Er komt maar geen einde aan want de stad, Vaderklap en Arktos presenteren deze zomer De Sterrenkijkers, een formule waarbij vaders en hun kroost de nacht doorbrengen onder de sterren en samen allerlei avonturen beleven.

Wanneer het voor jou nog niet genoeg is kan je in Diest ook genieten van allerlei zoektochten waaronder een Streetart kinderzoektocht in de stad en van een doe-boekje in Stadsmuseum de Hofstadt. Schatten van Vlieg trekt er dit jaar op uit met het nieuwe sport- en speelplan.

Van 28 juni tot 2 juli zijn er ook dagelijks optredens op geheime en alternatieve locaties onder de noemer Diestortion: The Secret Sessions en tenslotte staan er ook concerten gepland in het amfitheater.

Meer informatie krijg je bij de dienst Toerisme Diest in de Koning Albertstraat 16a of via hun website https://www.toerismediest.be

Lees meer over