Get your Sh*t together in Diest

Get your sh*t together Diest
Vanaf morgen, donderdag 29 juli, vind je in het Warandepark in Diest enkele opvallende vuilnisbakken terug. Met de campagne ‘Get Your Sh*t Together’ wil het stadsbestuur alle bezoekers van het park aansporen om hun afval op te ruimen.

De stad heeft alle begrip voor iedereen die, zeker in coronatijden, buiten afspreekt maar heeft moeite met de gevolgen van een gezellige picknick, met name het achterlaten van afval. Vandaar dat Diest nu komt met de campagne op vier locaties in het Warandepark. Daar komen grote en kleurrijke vuilnisbakken te staan in de hoop dat iedereen zijn afval op de juiste plek deponeer. We merken dat er heel wat zwerfvuil achterblijft in het Warandepark. Dit leidt tot heel wat ergernissen bij diegene die wel hun afval in de vuilbak gooien of mee terug naar huis nemen. Heel wat jongeren engageren zich om zelf de Warandesite wekelijks op te ruimen. Als stad streven we vanzelfsprekend naar een zwerfafval-vrij park. Met deze actie en de extra vuilbakken willen we iedereen sensibiliseren om hun vuil in de vuilbak te gooien en het park netjes achter te laten", zegt betrokken schepen Rick Brans (Open Diest).

De extra vuilnisbakken komen aan het skateplein, het basketbalveld, de inclusieve speeltuin en aan de putten in het Warandepark. "De opvallende opschriften moeten ervoor zorgen dat bezoekers er vaker aan denken hun ‘sh*t’ niet achter te laten, maar net in de vuilbak te gooien als ze het park verlaten", besluit Brans.

Lees meer over