Een standbeeld voor overleden straatwerker René

René
Uitbater van Nicky'sCatwalk in Diest en neef van de onlangs overleden stadswerker René Pauwels, Marc Smets, heeft een geldinzameling op poten gezet om de nodige centen in te zamelen om een standbeeld voor René op te richten. "Niet alleen voor hem maar ter ere van alle stadswerkers want die leveren allemaal zo'n goed werk."

René overleed vorig weekend en was een boegbeeld in de stad. Velen getuigden na zijn overlijden hoe hij tegen iedereen altijd dag zei "Ik baat de Facebooksite Diest Uw Stad uit en velen vroegen waarom we geen standbeeld zouden zetten voor René, dat leek me wel een leuk idee en daarom ben ik de funding begonnen. Als we voldoende geld samen krijgen, zetten we voor hem, maar ook voor alle andere arbeiders, een standbeeld", zegt Smets. 

René overleed drie jaar na zijn pensioen. Stadskunstenaar Edwin Degelin wil het standbeeld maken, zodra er voldoende fondsen zijn, hij denkt aan een bronzen standbeeld. 

Meer informatie over de geldinzameling vind je op https://steunactie.be/actie/reneeke-de-diestse-straatveger-verdient-een-standbeeld-1/-4785.