Een speel – en sportplan vol Diestse hotspots

buitenspelen
Het nieuwe speel – en sportplan van Diest is klaar. Met dit kaartje in de hand kunnen families zowel in het stadscentrum als in de deelgemeenten eenvoudig op zoek naar de hotspots voor kinderen en jongeren. Op dit moment zijn er 16 hotspots in de binnenstad en nog eens evenveel in de deelgemeenten, maar de stad wil ook de komende jaren sterk inzetten op extra plaats voor kinderen en jongeren in de publieke ruimte.

In het meerjarenplan ‘Diest Durft’, formuleerde de stad een aantal beleidsdoelstellingen. Zo wil Diest deze legislatuur ook extra inzetten op het voorzien van optimale infrastructuur voor haar cultuur-, jeugd- en sportaanbod en streven ze naar een aantrekkelijke en nette openbare ruimte voor bezoekers en bewoners. "Kinderen en jongeren verdienen hun plaats in die openbare ruimte, zeker in de huidige maatschappelijke context. Het plan omvat dan ook alle bestaande openbare speel- en sportterreintjes, stadsparken en andere leuke plekken voor kinderen en jongeren én het licht hier en daar al een tipje van de sluier op voor de toekomst”, zegt schepen van jeugd Rick Brans (Open Diest). “We willen de komende jaren sterk inzetten op het uitwerken van een speelruimtebeleidsplan. Dat ons zal helpen om het bestaande speelweefsel slim aan te vullen zodat er voor ieder wat wils is”.

Het speel- en sportplan is een project waarbij de jeugddienst, de sportdienst en de dienst toerisme de handen in elkaar hebben geslagen. “Op die manier informeren we onze inwoners én toeristen optimaal over wat er allemaal te doen is voor kinderen en jongeren. We voegden ook een leuke gezinswandeling toe die enkele toeristische highlights in de verf zet”, vertelt schepen van toerisme Geert Cluckers (DDS).

Haal het sportplan af op de jeugddienst of houd het volgende Kletske in de gaten.

 Meer info op www.jeugdindiest.be

Lees meer over