Diestse trucker Bart trakteert de buurt op saxofoonconcert

bart sannen
Bart Sannen (52) uit Diest is in het dagdagelijkse leven truckchauffeur maar daarnaast speelt hij ook saxofoon en op 7 augustus trakteert hij de bewoners van zijn wijk De Vleugt in Schaffen en andere geïnteresseerden op een concert onder de oude bomen aan de pastorie. In volle coronacrisis stond de muzikant elke zaterdag op zijn stoep om een nummer te spelen voor de buren, dat werden er toen ook al snel meerderen.

In het dagelijks levert Bart als trucker producten aan bakkers, vroeger reed hij rond met wijn, maar zijn echte passie is de saxofoon. Het doet ons een beetje denken aan de trucker Henk Wijngaard die destijds een megahit scoorde met 'Met In De Vlam In de Pijp'.  "Ik werk vier dagen per week als trucker, de rest spendeer ik aan het maken van muziek. Ik geef toe als ik het nummer van Henk op de radio hoor, gaat de volumeknop hoger (lacht)."

Toen de coronacrisis uitbrak, zat ook Bart opeens zonder optreden, voordien trad hij zowel in ons land als in het buitenland op, en daarom zocht hij een andere uitlaatklep. "Elke zaterdag speelde ik een nummer op mijn stoep, ik noemde dat dan ook mijn stoepoptreden en zette de video, mijn vrouw filmde, telkens op mijn sociale media. De eerste week kwam er niemand kijken maar de buren hadden het wel gehoord en pikten het online filmpje op. Een week later kwamen er al enkelen kijken en uiteindelijk stond er wekelijks zo'n 30 à 40 man voor onze deur om te komen kijken, natuurlijk is zoiets heel fijn. In het begin speelde ik één nummer maar mensen vroegen telkens om meer en aan het einde speelde ik zo'n 15 à 20 minuten. We zijn er uiteindelijk na 14 weken mee gestopt omdat het teveel werd maar ik wilde toen al iets speciaals doen, zodra het kon en mocht."

Lees verder onder de foto. 

Bart Sannen.
Een sax kan meer brengen dan melancholie. Foto: Bart Sannen.

Een sax is niet alleen maar melancholie

De artiest toerde lang vooral door Nederland waardoor hij niet zo heel veel mensen kende in eigen dorp maar door de crisis kwam daar verandering in. "Door de stoepoptreden leerde ik best wat mensen uit de buurt kennen en die vroegen me om hier eens iets te doen, ik speelde zelf ook al met dat idee. Van het ene kwam het andere en uiteindelijk wilden we zaterdag 24 juli iets organiseren op het nabijgelegen pleintje aan de pastorie. Jammer genoeg zat het weer tegen en daarom besloten we het event te verplaatsen naar 7 augustus. Bedoeling is dat ik er optreed zonder al te veel tierlantijntjes, we gaan wel zorgen voor kaarsen en een gezellige sfeerverlichting. "

Dat een sax alleen maar kan zorgen voor een melancholische, zelfs ietwat trieste sfeer, ontkent Bart in alle talen. "Ik ben nu bijvoorbeeld bezig met nummers van Pink en The Weekend en ook Dance Monkey (cf. onderstaande video) zit in mijn repertoire. Het wordt een bijzonder leuke avond die we vanzelfsprekend coronaproof organiseren. Er mogen maximaal 300 mensen aanwezig en ik hoor van mensen uit de buurt dat velen geïnteresseerden zijn. Vooraf reserveren hoeft niet, maar als het volzet is, mag je er niet meer in."

Onderstaand één van de stoepoptredens die Bart tijdens de lockdown bracht voor de buren.

Meer informatie vind je via zijn Facebookpagina

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Lees meer over