Diest speelt buiten op 21 april

Kinderrechtenfestival in stadhuis
Geen excuus om binnen te blijven op woensdag 21 april 2021, want dan is het Buitenspeeldag. Zelfs in deze gekke tijden heeft Stad Diest een leuk en coronaproof aanbod uitgewerkt.

De stad Diest wil, ondanks deze trieste coronatijden, toch zorgen dat de kinderen op de grote Buitenspeeldag zich kunnen uitleven. Rick Brans, schepen van sport (Open Diest): "Eindelijk weer een Buitenspeeldag. De editie van 2020 ging omwille van corona niet door, maar dit jaar hebben we een aantal alternatieven uitgewerkt. Stuk voor stuk coronaproof. Onze speelpleintjes zullen er piekfijn bijliggen en ook de speelstraten steken we in een nieuw jasje. Geen excuus dus om niet buiten te spelen op 21 april.” Op de website van de jeugddienst wordt alvast opgelijst wat er dit jaar allemaal op het programma staat.

Twee manieren om veilig buiten te spelen

In tegenstelling tot andere jaren voorziet de stad dit jaar geen groot en centraal aanbod, maar wordt op verkenning gegaan door de mooie stad en haar deelgemeenten.

1.    Ga op zoek naar nieuwe speelplekjes

Alle kinderen uit de kleuter- en lagere scholen in Diest ontvangen een plan met daarop alle speel- en sportterreintjes van onze stad. Neem het plan mee en ga op zoek naar plekjes die je nog niet kende. Misschien vind je bij jou in de buurt wel een nieuwe favoriete speelplek.

2.    Speel in jouw eigen speelstraat

Tot eind maart kon je speciaal voor de Buitenspeeldag een speelstraat aanvragen. Maar ook voor de zomer zal dit mogelijk zijn. Houd dus zeker de website van de stad in de gaten.

Wanneer?          Woensdag 21 april 2021
Kostprijs?           Gratis
Meer info?         www.jeugdindiest.be

Lees meer over