Diest pakt uit met uitgebreid aanbod online cursussen

Aanbod online leren in Diest
De bibliotheek lanceert 30 online cursussen die je gratis kan volgen via je bibliotheekaccount.

Vanaf nu kan je als lid van de bib van thuis uit gratis online cursussen volgen. Via jouw account van ‘Mijn Bibliotheek’ kan je inloggen op de website waar je een cursus kiest. Met een online cursus ben je niet gebonden aan plaats en tijd. Je volgt de cursus wanneer het jou uitkomt: bij je thuis, onderweg of op locatie.

Je kan kiezen uit een selectie van meer dan 30 cursussen. De onderwerpen gaan over digitale vaardigheden, talen en vrije tijd. De trainingen bestaan uit modules theorie en praktijkopdrachten. Bijkomend krijg je elke maand ook toegang tot een ‘webinar van de maand’. 

Leren, dat doe je een heel leven lang

Bibliotheken zetten in op levenslang leren. Leren doe je natuurlijk niet alleen in de schoolbanken. Ook na je studies blijf je jezelf ontwikkelen. Bewust en onbewust. Tegenwoordig gebeurt dit steeds vaker via het internet. Daarom kiest de bibliotheek er voor om haar aanbod uit te breiden met een kwalitatief aanbod van online cursussen. Geert Cluckers, schepen van de bibliotheek: “Levenslang leren mag geen holle slogan zijn en onze bib voegt de daad bij het woord. De laatste periode werden we met zijn allen verplicht om nog meer de digitale weg te bewandelen. Onze bib heeft niet enkel een sociocultureel doel, maar ook op educatief vlak hebben we heel wat te bieden. Door het online aanbieden van cursussen kan je je kennis nog meer uitbreiden.” 

Meer informatie

De cursussen vind je terug via de onderstaande link. Als lid van de bib kan je inloggen met je ‘Mijn Bibliotheekaccount’. www.academieportal.nl/onlinelerenmetdebib

Lees meer over