Diest pakt als allereerste stad uit met regenboogbrug

30 April 2021 | 13u31 | Gepost door redobra@telenet.be
Regenboogbrug Diest
Met veel trots stelt stad Diest de eerste regenboogbrug in België voor. De voetgangersbrug aan het station heeft de zes kleuren van de regenboogvlag gekregen. Iedereen is welkom in Diest en moet zichzelf kunnen zijn, ongeacht iemands gender of geaardheid. Dat zet de stad nu letterlijk in de verf met een kleurrijke loper naar de binnenstad.

Heel wat Vlaamse steden en gemeenten hebben al een regenboogzebrapad, maar Diest heeft wellicht wel als eerste stad in ons land een heuse regenboogbrug. De locatie is niet lukraak gekozen. De voetgangersbrug over de Demer is een belangrijke verbindingsbrug tussen het station van Diest en de binnenstad. Zo bouwen ze nu in Diest letterlijk een brug voor alle inwoners en bezoekers.

#IedereenwelkominDiest 
"De kleuren van de regenboogvlag (rood, oranje, geel, groen, blauw en paars) geven een duidelijk signaal in onze publieke ruimte: Diest is een stad waar iedereen welkom is en zichzelf kan zijn. We keuren alle vormen van discriminatie en geweld af en zetten in op de acceptatie en veiligheid van LGBTQ+’ers in het bijzonder. Dat mag iedereen zien en voelen als ze over of langs onze regenboogbrug wandelen", zegt burgemeester Christophe De Graef (Open Diest).

“Het is belangrijk om in de publieke ruimte een signaal te geven dat iedereen welkom is en dat geweld en onverdraagzaamheid niet kunnen. Homofobie is nog altijd een feit. 7 op de 10 holebi personen in België durven niet (altijd) hand in hand over straat lopen met hun partner. Sensibilisatie in alle geledingen van de samenleving blijft een belangrijke stap. De stad Diest wil op deze manier letterlijk in de verf zetten dat iedereen welkom is,” zegt schepen van Diversiteit, Monique De Dobbeleer (DDS). 

Kleurrijke loper
De regenboogkleuren lopen door over de volledige lengte van de brug, samen goed voor een kleurrijke loper van 40 meter lang en 3,40 meter breed. De brug kreeg niet zo maar een likje verf, er was 24 liter nodig om het pad te bedekken.

Zet de brug mee in de kijker
Post een leuke foto van de regenboogbrug op Instagram met de #Diestmijnstad of tag @staddiest om mee de boodschap van de stad Diest te verspreiden.

 

Lees meer over