Diest kreunt onder brand

brand
Woensdagavond 8 september werd Diest opgeschrikt door een zware brand in het Parelserf in Diest. Een woning vatte vuur en werd volledig vernield.

Woensdag moest de brandweer uitrukken voor een serieuze brand in het Parelserf in Diest. Een woning vatte er vuur en zorgde er voor enig paniek. De brandweer rukte uit voor een serieuze brand en er ontstond een serieuze rookpluim. Toen de brandweerlui aankwamen, sloegen de vlammen al uit de woning.

Volgens sommige ooggetuigen zorgde de brand voor veel schade. Een half jaar geleden zou er al een huis en zelfs meerdere rijen vernield zijn door de vlammen, vertelt iemand ons.

Volgens sommige bronnen zouden ook nu de naburige huizen onbewoonbaar verklaard zijn, iets wat burgemeester Christophe De Graef (Open Diest) nu bevestigt. "De schade is groot. Eén woning aan de zijkant kan misschien gered worden, één heeft veel rookschade en de drie middelste zijn verloren."

Sommigen kunnen terecht bij hun familie, voor anderen kijkt de stad morgen met het OCMW welke oplossingen mogelijk zijn.

Onderstaand vindt u nog een filmpje, weliswaar zonder klank, die de ernst van de situatie aantoont. 

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Lees meer over