Diest koopt fietsen voor secundaire scholen

Fietsen
Diest heeft voor elke secundaire school in de stad 25 fietsen aangekocht. Leerlingen die niet over een fiets beschikken kunnen er voortaan eentje uitlenen wanneer ze op verplaatsing moeten gaan of wanneer er een uitstap op het programma staat.

De stad kocht de fietsen aan, via de dienst Flankerend Onderwijs, bij VELO.

Burgemeester Christophe De Graef (Open Diest) en schepen van Onderwijs Pascale Vanaudenhove overhandigden dinsdag 12 oktober 25 fietsen aan de leerlingen van KSD en De Prins.

Volgens de initiatiefnemers krijgen scholen in het basisonderwijs vaak nog fietsjes van gezinnen die afstand doen van hun kinderfietsjes maar in het secundair onderwijs komt dit niet meer voor. De scholen zullen de fietsen zelf stallen en onderhouden. "Door deze structurele investering zijn de scholen en de stad niet meer genoodzaakt om telkens fietsen te gaan huren. Fietsen maakt steeds meer deel uit van onze manier van leven. Het is gezond en ook goed voor het milieu. Iedereen moet de kans krijgen om kennis te maken met dit vervoermiddel van de toekomst”, besluit Vanaudenhove.

Lees meer over