Diest installeert eerste beweegbank

26 januari 2021 | 16u05 | Gepost door dvdg.media@tel…
Beweegbank Diest
De stad Diest heeft zonet een eerste beweegbank geplaatst. Er volgen er nog, waarvan de juiste plaatsen nog bepaald worden.

De IPitup-beweegbank, die de stad Diest zonet plaatste, is een zitbank voor meerdere personen met verschillende fitnessfuncties. Je kan er een waaier aan unieke lichaamsoefeningen doen of je kan er even uitrusten na je work-out. Het is een alles-in-één-toestel bank. Iedereen die wil bewegen kan ermee aan de slag, ongeacht zijn of haar niveau of leeftijd. Aan elke zijde van de bank heb je drie verschillende oefenzones, dus 6 in het totaal. De infopanelen verduidelijken meteen enkele oefeningen per oefenstation.

De eerste beweegbank aan zwembad De Warande.

In het tuintje van het zwembad De Warande, vind je de eerste beweegbank. Deze locatie is zichtbaar en toegankelijk. Zo worden wachtende ouders, studenten en kinderen geprikkeld om te bewegen. IPitup nodigt je als het ware uit om de omgeving te (her)ontdekken en promoot een nieuwe urban movement strategy. Hierbij zetten we in op slim lokaal sport- en beweegbeleid en wordt de aanwezige publieke ruimte optimaal benut.
Rick Brans, schepen van sport: “We willen in Diest de inwoners die niet in clubverband sporten niet uit het oog verliezen. Door deze banken te plaatsen willen we mensen extra motiveren en stimuleren om te bewegen. De beweegbank is een ideale aanvulling op de huidige Finse piste en de beweegroute op en rond de warande. Daarnaast willen we ook in de gemeente dit aanbod maximaal uitbreiden. Denk hierbij aan de herinrichting aan de site-SOK in Deurne of het Oosterlindeveld in Schaffen. Het is de bedoeling om in de loop van de volgende jaren beweegbanken plaatsen over heel het grondgebied.”

Praktisch

Meer info over de werking van de beweegbank en bijhorende app kan je nalezen op www.ipitup.be.

 

Lees meer over