Diest houdt vast aan eigen reservelijst vaccinatie

Op weg naar de vrijheid
Vanaf dinsdag 13 april 2021 gaat QVAX, de databank voor wie zich aanmeldde als reserve voor vaccinatie, van start voor 36 vaccinatiecentra in Vlaanderen. Het vaccinatiecentrum in Diest is er (voorlopig nog) niet bij.

De stad Diest en haar steden en gemeenten die samenwerken in het vaccinatiecentrum van Diest hebben de keuze gemaakt om nog niet in te tekenen op de reservelijsten van QVAX omdat ze zelf over een eigen 65plus-reservelijst beschikken die nog voldoende mensen bevat. "Onze eerste reservelijst was van in het begin een succes en wanneer er vrije ruimtes zijn, worden deze mensen opgebeld. Wanneer de 65+ers uitgenodigd zijn (tot op vandaag is geboortejaar 1951 verstuurd), wordt onze 2e reservelijst opgenomen. Dit zijn bv onze politie- en brandweermensen, kleuterleid(st)ers en personeel van kinderopvang. Daaropvolgend kan er een nieuwe reservelijst aangevuld, terwijl de gewone uitnodigingen volop blijven buiten gaan", zegt burgemeester Christophe De Graef.

De samenwerkende burgemeesters voegen er aan toe dat inschrijven op QVAX zou kunnen leiden tot verwachtingen. Verwachtingen die tot nu niet kunnen ingelost worden. "Ben je 65+ en je bent nog niet ingeschreven op onze eigen lijst en je hebt uiteraard nog geen uitnodiging gehad, wacht dan niet en schrijf je zeker in", zegt De Graef.

Inschrijven:  https://www.diest.be/reservelijst-vaccinatie-65-plussers

Info: https://www.diest.be/covid-19

Lees meer over