De bib van Diest wordt Wise

26 januari 2021 | 15u56 | Gepost door dvdg.media@tel…
Bib Diest
In het kader van de overheveling van de provinciale bevoegdheden naar Vlaanderen schakelen alle Vlaamse bibliotheken over naar een nieuw bibliotheeksysteem, dat luistert naar de prachtige naam: Wise. Daarom sluit de bib van Diest, samen met een 40-tal andere Vlaams-Brabantse bibliotheken, in het voorjaar even de deuren.

Het nieuwe systeem zorgt vooral voor een vlottere dienstverlening in de bibliotheek. Ook onze bibliotheekmedewerkers zullen het verschil voelen. Boeken uitlenen en terugnemen, nieuwe leden inschrijven en alle andere taken die dagelijkse kost zijn in een bibliotheek worden betrouwbaarder, makkelijker, gebruiksvriendelijker én goedkoper. Dankzij het nieuwe systeem kunnen bibliotheken onderling ook efficiënter samenwerken.

 Even gesloten

Om de overgang naar Wise zo vlot mogelijk te laten verlopen, sluit de bibliotheek van Diest van vrijdag 19 februari tot en met dinsdag 2 maart. Tijdens de sluiting leert het bibliotheekteam het nieuwe systeem bedienen en testen ze alles uitgebreid voor een vlotte opening. Op woensdag 3 maart kan je vanaf 10 uur terug op bibliotheekbezoek. Tijdens de sluitingsperiode kan je geen materialen uitlenen, inleveren, verlengen of reserveren. De bib voorziet een langere uitleentermijn, dus klanten hoeven zich geen zorgen te maken over boetes. Het ‘Mijn Bibliotheek’-account is tijdelijk niet beschikbaar en er komen vanaf 1 februari even geen nieuwe exemplaren meer bij in de collectie.

Geert Cluckers, schepen van de bibliotheek: “In deze tijden van onzekerheid en sociale isolatie is de bib meer dan ooit maatschappelijk relevant. Ik betrap mezelf erop dat ik vaker een boek neem en er plezier aan beleef. Met Wise maken we onze leestempel nog toegankelijker.”

Een nieuw gebruikersreglement

Bij de overgang naar het nieuwe bibliotheeksysteem Wise hoort ook een aangepast reglement. De nieuwe reglementen gaan in vanaf de heropening. Je kan een afschrift hiervan verkrijgen in de bibliotheek of de reglementen nalezen op https://diest.bibliotheek.be/

Schrijf je in voor de nieuwsbrief via de website of volg @bibdiest op sociale media om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes rond het nieuwe bibliotheeksysteem en de heropening.

https://diest.bibliotheek.be/

https://www.facebook.com/bibdiest

https://www.instagram.com/bibdiest/

Lees meer over