Cosmogolem doet Diest aan en wordt vol dromen gestopt

14 mei 2021 | 23u47 | Gepost door redobra@telenet.be

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

De Cosmogolem, een kunstproject van de beroemde Koen Van Mechelen, arriveerde op vrijdag 14 mei in Diest en daar waren heel wat schoolkinderen heel blij mee. Ze stopten hem vol met hun dromen, uitgewerkt in kunststukjes.

De Cosmogolem is een reusachtig houten kunstwerk van Koen Vanmechelen dat intussen wereldwijd symbool staat voor kinderrechten. Dit jaar gaat hij op tocht van zijn thuisbasis Genk, langs Diest en Leuven naar Brussel.
Kinderen en jongeren vullen het hart van de Cosmogolem met kunstwerken, muziek, dans of theater. Zo delen zij hun inspiratie over de stad van morgen.
Bij het live event in Diest op vrijdag 14 mei waren 3 keer 50 deelnemers aanwezig van diverse Diestse scholen. Zo ook GBS Op Dreef uit Zelem, die zich hierop knap hadden voorbereid met de steun van leerkracht Carina Jankowski.

CosmoGolem Connekt is een MetX productie in samenwerking met B-Classic en Studio Koen Vanmechelen, met medewerking van Kwartiermakerij, U2S Dance Academy, Drom, Barabanda, Fanfakids, FabotastiX en de jeugddienst van stad Diest. Het wordt gecoördineerd door Funkfood en krijgt steun van de Vlaamse Overheid, Culturele Activiteitenpremie.

Lees meer over