Besmettingen doen GBS Deurne tijdelijk de deuren sluiten

20 maart 2021 | 13u43 | Gepost door redobra@telenet.be
GBS Deurne
GBS Deurne moet tijdelijk de deuren sluiten. Door een aantal coronabesmettingen zitten 4 leerkrachten in preventieve quarantaine en de school vindt geen vervanging om de lessen te laten doorgaan. De 116 leerlingen van GBS Deurne krijgen daarom vanaf maandag 22 maart afstandsonderwijs.

De school telt 116 leerlingen. Tijdens de afgelopen week testte 1 leerling van het zesde leerjaar, 2 leerlingen van het tweede leerjaar en 1 leerkracht positief op het coronavirus. Sinds vrijdag is het tweede leerjaar daarom al in quarantaine geplaatst. De kinderen hebben onderling geen contact gehad met elkaar, maar vier leerkrachten hebben mogelijk wel een hoog risico contact gehad. Zij zitten nu preventief in quarantaine. Het gaat om bijna de helft van de personeelsleden. Dat zijn er te veel om de organisatie van de school te kunnen bolwerken. Het schoolbestuur sluit daarom GBS Deurne tot de betrokken leerkrachten uit quarantaine zijn.

“Deze situatie wijst er nogmaals op hoe essentieel leerkrachten in onze maatschappij zijn! Wij laten als bestuur niets aan het toeval over en nemen onze verantwoordelijkheid door de school minstens een week uit overmacht te sluiten. We beseffen dat deze tijdelijke maatregel een impact heeft op de kinderen en de ouders. Samen moeten we hier door. Maar we blijven kwaliteitsvol onderwijs garanderen, alleen noodgedwongen vanop afstand”, zegt schepen van Gemeentelijk Onderwijs, Geert Cluckers (DDS).

Geen acuut besmettingsgevaar
Alle ouders worden persoonlijk door de school op de hoogte gebracht. Het schoolbestuur wacht nog op het advies van de arbeidsgeneesheer over de preventieve quarantaine van de leerkrachten, maar hoogstwaarschijnlijk gaat de school een volledige week dicht. De directie hoopt op maandag 29 maart de school opnieuw te kunnen openen. Ondertussen zullen de leerkrachten vanop afstand lesgeven. Er is geen acuut besmettingsgevaar voor de kinderen, alle maatregelen zijn er nauw opgevolgd.

Lees meer over